Jordan ottaa vallan Bobcatsissa

Yksi koripallohistorian suurimmista pelaajista Michael Jordan on päässyt sopuun NBA-joukkue Charlotte Bobcatsin ostamisesta. Jordan on ollut kotiosavaltionsa seuran osaomistajana vuodesta 2006 lähtien ja hoitanut urheilutoimenjohtajan virkaa.

Chicago Bullsin 1990-luvun supertähti sai lauantaina kokoon sijoittajaryhmän, jotka ottavat hallinnan Bobcatsissa. Kauppahintaa ei paljastettu, mutta seura on ollut viime vuosina suurissa vaikeuksissa. NBA:n pitää vielä vahvistaa kauppa.

Bob Johnson hankki Bobcatsin 300 miljoonalla dollarilla, kun joukkue aloitti pelaamisen NBA:ssa kaudella 2004–05. Johnson on menettänyt kymmeniä miljoonia dollareita, sillä seura ei ole pystynyt houkuttelemaan riittävästi yleisöä tai sponsoreita.

Johnson värväsi Jordanin Bobcatsiin pienenä sijoittajana ja antoi tälle vallan koripallopäätöksissä. Jordan on johtanut seuran urheilupuolta, muttei ole toiminut virallisena työntekijänä. Hän on ollut harvoin seuraamassa harjoituksia tai pelejä. Jordania on kritisoitu muun muassa vuoden 2006 ykköskierroksen kolmosvaraus Adam Morrisonin tuomisesta Bobcatsiin.