Lepistölle sisupuukko, mitalisteille rahapalkinnot

Suomen olympiajoukkueen mitalikahvit juotiin erikoisissa tunnelmissa Vancouverissa eilen. Tasavallan presidentti Tarja Halonen, Suomen olympiakomitean puheenjohtaja Roger Talermo ja olympiakomitean valmennuksen johtaja Kari Niemi-Nikkola muistelivat naisten jääkiekko- ja maastohiihtomitaleita, kun tuoreimpana kaikkien mielessä oli Leijonien välierätappio USA:lle.

– Tuetaan joukkuetta pronssiottelussa yhtä lailla kuin tähän asti, Halonen kannusti.

Halonen on viime päivinä seurannut Vancouverissa jääkiekon ohella muiden muassa taitoluistelua. Laura Lepistön kuudenneksi ja Kiira Korven 11:nneksi nostaneet, onnistuneet vapaaohjelmat sytyttivät myös presidentin.

Lepistön suoritus toi Niemi-Nikkolalta sisupuukon, jonka olympiajoukkueen valmennusjohto on tavannut jakaa urheilijoille, jotka ovat esittäneet poikkeuksellista taistelutahtoa. Sisupuukon saivat myös Markku Koski ja Hannu Manninen.

Mitalistit palkittiin rahapalkinnoilla. Naisten 4 x 5 kilometrin maastohiihtoviestissä pronssia hiihtänyt joukkue sai 5 000 euroa ja jääkiekon naisten olympiapronssia pelannut joukkue 20 000 euroa.