Björndalen ei hermoillut lumisateessakaan

Ankara lumisade ja olympiakisojen paineet eivät saaneet Ole-Einar Björndalenin polvia tutisemaan Vancouverin olympiakisojen ampumahiihdon miesten 4 x 7,5 kilometrin viestin viimeisellä ampumapaikalla. Kokenut norjalainen pudotti hyvällä rytmillä kaikki taulut ja johti Norjan viestivoittoon.

Itävallan Christoph Sumann hermoili viimeisellä ampumapaikalla. Hän ampui neljä hutia ja pudotti joukkueen kultamitalitaistelusta. Sumann piti kuitenkin ladulla viimeisen ampumapaikan jälkeen Venäjän ankkurin Jevgeni Ustjugovin takanaan. Itävalta vei hopean 0,2 sekunnilla ennen Venäjää.

Sumann käytti viimeisellä ampumapaikalla kolme varapatruunaa, mutta joutui lisäksi kiertämään kerran sakkoringin. Norjalle joukkue hävisi 38,6 sekuntia.

Björndalenilla, 36, on nyt olympiakisoista koossa kuusi kultaa, neljä hopeaa ja yksi pronssi. Vancouverissa hän saalisti viestikullan lisäksi 20 kilometrin kilpailun hopean. Björndalenin ohella Norjan kultajoukkueessa hiihtivät Halvard Hanevold, Tarjei Bö ja Emil Hegle Svendsen. Joukkue käytti matkalla seitsemän varapatruunaa.