Portsmouth asetettiin selvitystilaan

Portsmouthista tuli tänään ensimmäinen jalkapallon Englannin valioliigaseura, joka on asetettu selvitystilaan. Yli varojensa elänyt seura menettää automaattisesti yhdeksän pistettä, mikä käytännössä varmistaa liigassa viimeisenä olevan seuran putoamisen ensi kaudeksi mestaruussarjaan. Eroa putoamisviivaan on jo 17 pistettä.

Selvitystilaan asettamisen vahvisti Lontoon korkein oikeus, kun Portsmouthin hongkongilaisomistaja Balram Chainrai ei löytänyt seuralle ostajaa. Kuitattavia velkoja on yhteensä 78 miljoonaa euroa, niistä 8,4 miljoonan suuruinen verovelka jäädytettiin. Chainrai on jo Portsmouthin neljäs omistaja tällä kaudella.

Selvitystilalla halutaan suojella 112 vuotta vanhaa seuraa, sillä ilman sitä seura olisi mitä ilmeisimmin lakkautettu kokonaan. Siitä olisi siten tullut viides englantilaisseura, joka on joutunut jättämään kauden kesken. Nyt seura on suojassa velkojiltaan ja yrittää rakentaa toimintansa uudelleen. Selvitysmies Andrew Andronikoun tehtävänä on päästä sopuun velkojien kanssa ja hän saattaa myös peruuttaa pelaajasopimuksia.