Kanadalaiset kelkkailivat kaksoisvoiton

Vancouver (STT–AFP)

Kanada juhli kaksoisvoittoa rattikelkkailun naisten kahden hengen kelkkojen kilpailussa Vancouverin olympialaisissa. Voiton Whistlerin huippunopealla radalla vei pari Kaillie Humphries ja Heather Moyse. Kaksikko voitti kaksipäiväisessä kilpailussa kolme neljästä laskusta ja oli neljännessä toinen. Kanada ei ole aiemmin voittanut olympiamitalia naisten rattikelkkailusta.

Hopealle nousi kanadalaispari Helen Uppertonin ja Shelly-Ann Brown. He eivät olleet ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen mukana kärkikolmikossa, mutta toisen kilpailupäivän kaksi hyvää laskua toivat olympiahopeaa. Uppertonin kelkkakunta hävisi kisan voittajalle yhteisajoissa 0,85 sekuntia. Yhdysvaltain Erin Pac ohjasti kelkkansa pronssille.

Saksalaispari Cathleen Martini ja Romy Logsch taisteli mitalista vielä ennen viimeistä laskua, mutta teki virheen radan 11. mutkassa ja tuli liian kovaa 12. mutkaan. Se johti kelkan kaatumiseen. Kelkka liukui pitkään kaatuneena, mutta kumpikaan kelkkailijoista ei loukkaantunut.

Kaatumiseen päättyi myös brittiparin Nicola Minichiellon ja Gillian Cooken kisa. He kaatuivat jo kolmannella laskullaan, eivätkä enää lähteneet mukaan neljänteen laskuun.

Olympiavoittoa puolustanut saksalaiskaksikko Sandra Kiriasis ja Christin Senkel hiipui Whistlerin vauhtimäessä neljänneksi.