USA eteni välierään Zach Parisen maaleilla

Sveitsin maalivahti Jonas Hiller suojelee maaliaan, kun USA:n Jamie Langenbrunner ja Paul Stastny hyökkäävät.
Sveitsin maalivahti Jonas Hiller suojelee maaliaan, kun USA:n Jamie Langenbrunner ja Paul Stastny hyökkäävät.

Sveitsi ei lopulta mahtanut paremmalleen mitään miesten olympiajääkiekon puolivälierässä keskiviikkona. USA päihitti Sveitsin Zach Parisen maaleilla 2–0 (0–0, 0–0, 2–0). USA kohtaa välierässä joko Tshekin tai Suomen.

Peli eteni kaksi erää altavastaajana otteluun lähteneen Sveitsin suunnitelmien mukaan. Sveitsi pystyi pitämään pelin maalittomana ja USA:n tuska kasvoi, kun se ei saanut maalitiliään auki. Toisen erän alussa USA teki vapauttavan avausmaalin, kun Parise onnistui ajassa 42.08. Toisen osumansa New Jersey Devilsissä leipänsä ansaitseva hyökkääjä viimeisteli ottelun loppuhetkillä, kun Sveitsi yritti tasoittaa pelaamalla ilman maalivahtia.

– Olin hermostunut koko pelin ajan. Noudatimme kuitenkin taktiikkaamme ja pelasimme viisaasti ilman turhia kiekonmenetyksiä, Parise sanoi.

USA:n maalivahti Ryan Miller pelasi nollapelin 18 torjunnalla. Jotain pelin painopisteestä kertoo se, että Sveitsin maalivahdille Jonas Hillerille kirjattiin puolestaan 42 torjuntaa.

– Hän torjui hyvin, mutta tiesimme, että jossain vaiheessa kiekon on mentävä maaliin, Parise tuumi.

Valmentaja Kruegerin jäähyväiset

Pian Parisen avausosuman jälkeen USA sai kiekon jälleen maaliin, mutta osuma hylättiin Ryan Keslerin rikottua tilanteessa sveitsiläispelaajaa. Myös Sveitsi oli lähellä maalintekoa, kun kiekko lipui maaliviivalla Sandy Jeanninin vedon jälkeen.

USA-ottelu oli Sveitsin päävalmentajan Ralph Kruegerin viimeinen alppimaan maajoukkueen peräsimessä. Krueger oli työskennellyt Sveitsin luotsina vuodesta 1998 lähtien. Olympiaturnauksen jälkeen komennon Sveitsin maajoukkueessa ottaa Sean Simpson.

– Minusta meillä ei ole mitään hävettävää. Annoimme kaikkemme, totesi sveitsiläispuolustaja Luca Sbisa.