Heikkinen myönsi Tour de Skin olleen vikatikki olympiavuonna

Miesten viesti jäi Matti Heikkisen viimeiseksi matkaksi Kanadassa.
Miesten viesti jäi Matti Heikkisen viimeiseksi matkaksi Kanadassa.

Matti Heikkisen hiihdot Vancouverin olympialaisissa on hiihdetty. Miesten viesti keskiviikkona jäi hänen viimeiseksi matkakseen Kanadassa. – En osallistu 50 kilometrin hiihtoon. Lähden perjantaina kotiin ja sitä myötä alkaa valmistautuminen seuraavaan olympiadiin, Heikkinen kertoi viestiosuutensa jälkeen.

Seuraavan kerran Salpausselän kisoissa Lahdessa kilpaileva Heikkinen tunnusti samalla sen tosiasian mikä on jo tuloksista nähtykin.

– Nämä kisat ovat menneet todella alakanttiin, enkä ole pystynyt suoriutumaan lähellekään sitä tasoa mihin parhaimmillani pystyn.

Heikkisen mukaan syytä kehnoihin suorituksiin pitää etsiä vuodenvaihteen Tour de Skiltä.

– Alamäki juontaa juurensa Tour de Skiltä, jossa olin todella hyvässä kunnossa. Tourilla minusta mitattiin seitsemänä päivänä liian paljon, enkä päässyt palautumaan missään vaiheessa siitä rupeamasta. Tour maksoi paljon, eikä sille voi enää mitään, Heikkinen tunnusti.

– Nyt on tärkeintä tunnistaa virheet, oppia niistä, jatkaa eteenpäin ja olla toistamatta samoja virheitä. Urheilu on raakaa ja se on näissä kisoissa näkynyt, Heikkinen tuumasi.

Heikkisen mukaan Tourilta alkoi lumipalloefekti, jonka seurauksena kunto vain heikkeni koko ajan.

– Minulla oli vähän samanlainen tlanne kaudella 2006-07, mutta silloin ylikuormitus johtui harjoittelusta, kun se nyt johtui kilpailemisesta.

– Kestin kovaa harjoittelua ja pystyin osoittamaan niitä hyviä hiihtoja mitä en ole koskaan pystynyt esittämään, mutta kilpailurupeama oli liian kova. Se oli tietoinen riski, mutta tällä kertaa se ei kantanut hedelmää, Heikkinen myönsi.

– Mutta jos et ota riskiä, niin et voi koskaan voittakaan, Heikkinen painotti.