Slovakia voitti Norjan 4–3

Norjan olympiajääkiekkojoukkue vähät välitti vastustajan maineesta puolivälieräkarsinnassa varhain keskiviikkoaamuna Suomen aikaa. Slovakia sai tehdä täyden päivätyön ennen kuin kukisti sisukkaan Norjan maalein 4–3 (3–1, 0–2, 1–0). Slovakialaisten pelastajaksi nousi konkari Miroslav Satan, joka iski voittomaalin kolmannessa erässä.

Puolivälierässä Slovakia joutuu jälleen viikinkien jälkeläisten tuuppimaksi, sillä vastaan tulee suosikeista Ruotsi. Norja on sijoittunut parhaimmillaan olympiakiekossa kahdeksanneksi (1972), ja tämän sijoituksen sivuaminen oli nyt hyvin lähellä.

Slovakia aloitti ottelun tehokkaasti. Ole-Kristian Tollefsenin saaman 5+20 minuutin jäähyn aikana Slovakia iski kaksi ylivoimamaalia. Tollefsen taklasi Färjestadin Lubos Barteckoa kyynärpäällä päähän ja passitettiin kentältä. Barteckon kypärä lensi taklauksen voimasta päästä, ja hän kolautti takaraivon jäähän. Haavasta vuoti vuolaasti verta, mutta turma ei aiheuttanut vakavia seuraamuksia.

Slovakia teki avauserässä vielä 3–1-maalinkin ylivoimalla.

Norjan kiekkojoukkue on seissyt Vancouverissa pää pystyssä, Yhdessäkään ottelussa joukkue ei ole antanut periksi. Tällä kertaa venyminen palkittiin toisen erän lopussa, kun Anders Bastiansen tasoitti 3–3:een ajassa 39.59,9. Kolmannessa erässä norjalaisten yritys jäi viittä vaille valmiiksi, sillä Miroslav Satan tuli ja teki voitto-osuman ajassa 48.41.