Sumu uhkaa siirtää naisten suurpujottelua

Kevyet vesi- ja lumisateet ovat korvaamassa viime päivien kirkkaan ja aurinkoisen sään Vancouverin olympialaisten kilpailupaikoilla. Naisten keskiviikkoisen alppihiihdon suurpujottelun uhkatekijäksi on lisäksi nousemassa sakea sumu.

Sumun arvellaan heikentävän näkyvyyttä Whistlerin rinteillä jopa sataan metriin, ja naisten kisan johtaja Atle Skaardal ennakoi, että suurpujottelu siirtyisi iltapäiväksi. Kisan on alun perin määrä alkaa kello 10 paikallista aikaa eli kello 20 Suomen aikaa.

Naisten suurpujottelussa ovat suomalaisista mukana Tanja Poutiainen ja Sanni Leinonen.

Kanadan aikaa keskiviikosta perjantaihin alppihiihdon kisapaikoille Whistleriin ennustetaan paikallisia, lyhytkestoisia sateita, jotka tulevat lumena. Ilman lämpötila pysyttelee päivän aikana plussan puolella.

– Lumen kanssa tulemme toimeen, mutta töitä se teettää, norjalainen kisapomo sanoi.

Alppihiihdossa ovat naisten suurpujottelun lisäksi kisaamatta vielä naisten perjantainen pujottelu ja miesten lauantainen pujottelu. Torstai on alppikisojen varapäivä.

Myös lumilautailun ja freestylehiihdon kilpailupaikka Cypress Mountain on ennusteiden mukaansa saamassa valkaisua asuunsa samaan tapaan kuin Whistlerin alue. Rankkoja lumisateita ei ole luvassa, paikallisten kuuromaisten sateiden mahdollisuus on suuri keskiviikosta perjantaihin.

Keskiviikkona paikallista aikaa Cypress Mountainilla kilpaillaan freestylen hyppyjen naisten finaali ja torstaina miesten finaali. Perjantaina vuorossa on naisten lumilautailun parisuurpujottelu.

Sää muuttuu harmaaksi myös Vancouverin kaupungissa. Kanadan aikaa keskiviikosta perjantaihin kaupunkiin on luvassa lyhytkestoisia sadekuuroja.