Toisen laskun ulosajo pilasi Sandellin paluun

Marcus Sandell selvitti ensimmäisen laskunsa kunnialla.
Marcus Sandell selvitti ensimmäisen laskunsa kunnialla.

Suomen Marcus Sandell selvitti ensimmäisen kisalaskunsa lähes vuoteen kunnialla, kun hän kellotti Vancouverin olympialaisten suurpujottelun ensimmäisen kierroksen 19:nneksi nopeimman ajan. Toinen kierros päättyi kuitenkin ulosajoon, ja kokonaismauksi jäi lopulta pettymys.

– Lähdin vähän leikkaamaan liikaa. Halusin vetää kovan laskun, ja yritin ehkä vähän liikaa, Sandell kertasi ulosajonsa syitä.

– Aika pettynyt olo on nyt. Vielä pettyneempi olisin ollut, jos olisi laskenut löysästi sijoille 20 ja jotain. Se olisi tuntunut vielä tyhmemmältä, mutta kyllä tämäkin tulos aika tyhmältä tuntuu, manasi Sandell.

Olympiakultaa vei viime vuoden maailmanmestari, Sveitsin Carlo Janka. Norjan Kjetil Jansrud ja Aksel Lund Svindal pitivät hänen takanaan huolen siitä, että Itävalta jatkaa kisoissa yhä ilman miesten alppimitalia. Itävaltalaiset valloittivat suurpujottelussa sijat 4–6.

Svindalin pronssi täydensi norjalaisen olympiavärisuoran ja nosti hänet tasoihin Yhdysvaltain Bode Millerin kanssa taistelussa kisojen alppikuninkuudesta.

Millerin unelma olla ensimmäinen neljän alppimitalin voittaja yksissä olympialaisissa tyssäsi jo avauslaskun puolivälissä, kun tavoilleen uskollisesti kaasu auki laskenut jenkki ajoi ulos. Millerillä ja Svindalilla on vielä mahdollisuus tehdä alppihiihdon historiaa lauantain pujottelussa.

Suomen toinen edustaja Andreas Romar otti uransa parhaan olympiasijoituksen laskemalla sijalle 30.

JARKKO LAITINEN