Olympialaiset

Argentiinan nopein kelkkailija on kuin naapurisi


Ruben Gonzalez, 47, teki Vancouverin olympialaisissa historiaa, vaikka Argentiinan nopein ohjaskelkkailija jäikin jumboksi sijalle 38 miesten kilpailussa. Hänen lisäkseen talviolympialaisiin on neljällä eri vuosikymmenellä osallistunut vain meksikolainen alppihiihtäjä ja prinssi Hubertus von Hohenlohe.

– Motivaatio on avainasemassa. Jos sitä ei ylläpidä, se katoaa, Calgaryssa 1988, Albertvillessa 1992 ja Salt Lake Cityssä 2002 aiemmin olympiaränniä alas viilettänyt Gonzalez kiteytti.

Gonzalezille motivaatiota riittää, sillä hän työskentelee motivaatiovalmentajana. Aiheesta ”Speedy Gonzalez” on kirjoittanut myös kirjan. Olympialaisissa hän ei haikaile menestystä.

– En ole suuri urheilija, en ole nopea enkä vahva. Olen kuin naapurisi, täysin tavallinen kaveri, mutta sisukas, Gonzalez hymyili.

Gonzalezin ero olympiavoittajaan, Saksan Felix Lochiin venyi neljässä laskussa 15 sekuntiin. Argentiinalaisen mukaan pelko ei ollut syynä suoritukseen – enää.

– Kymmenvuotiaana kelkkailun aloittavat lapset eivät pelkää mitään. Minä aloitin 21-vuotiaana ja pelkäsin julmetusti ensimmäiset 20 vuotta.

Pelko palasi harjoituksissa. Georgialaiskelkkailija Nodar Kumaritashvilin kuolema harjoituslaskussa sai Gonzalezin tolaltaan.

– En tiennyt, että radalta voi lentää tuolla tavalla ulos, Gonzalez kertasi perjantain murhenäytelmää.