Urheilu

Lucas Hradecky TPS:sta neljän vuoden sopimuksella Tanskan Esbjergiin

TS/<br />Lucas Hradecky pyrkii Esbjergin ykkösmaalivahdiksi kaudella 2010.
TS/
Lucas Hradecky pyrkii Esbjergin ykkösmaalivahdiksi kaudella 2010.

JARI WELLING

Turun Palloseuran A-junioreiden riveissä syksyllä jalkapallon Suomen mestaruuden voittanut maalivahti Lucas Hradecky , 19, on tehnyt neljän vuoden sopimuksen Tanskan pääliigassa tällä hetkellä kymmenentenä olevan Esbjerg fB:n kanssa.

- Esbjerg kiinnostui minusta aikoinaan TPS:n Espanjan La Mangan leirillä. Olin silloin heti sitten testileirillä Esbjergissä, kertoi Tanskasta tavoitettu Hradecky.

Hradeckyn sopimus TPS:n kanssa päättyi kauden 2008 jälkeen, joten turkulaisseura ei saa Hradeckystä varsinaista siirtosummaa, mutta kasvattajarahan kuitenkin. Hradecky ehti pelata TPS:n edustusjoukkueessa vain liigacupia ja harjoitusotteluita.

Yhtään jalkapalloliigan tai Suomen cupin ottelua Hradeckyllä ei ole tilillään.

- Olen saanut TPS:ssa erinomaista koulutusta, mutta minun kannatti siirtyä nyt muualle, koska haluan jatkossa taistella paikasta Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa. Pahin kilpailijani tuossa kisassa on varmaan Jukka Lehtovaara, joten emme oikein voineet enää olla samassa seurassa, tunnusti Hradecky, joka on pelannut jo kauan Suomen nuoremmissa ikäluokissa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Hradeckyä pidetään erittäin lahjakkaana maalivahtina, jonka vahvuutena ovat reaktiotorjunnat ja ulottuvuus.

Päättyneellä kaudella Hradecky pelasi TPS:n A-junioreiden lisäksi farmijoukkue ÅIFK:ssa 2. divisioonassa.

Ykkösmaalivahti jättämässä Esbjergin

Esbjerg fB:ssä Hradecky uskoo pääsevänsä nopeasti ainakin kakkosmaalivahdiksi, sillä seuran tämän hetken yhdysvaltalainen kakkosmaalivahti Tally Hall on lähdössä seurasta. Esbjerg fB:n ykkösmaalivahtina on pelannut kokenut Lars Winde .

Esbjerg fB:n päävalmentaja on juuri myös vaihtunut, joten Hradecky pääsee ikään kuin aloittamaan samalta viivalta muiden joukkueen pelaajien kanssa.

- Olen asettanut tavoitteekseni olla Esbjergin ykkösmaalivahti kaudella 2010, painotti Hradecky.

Tanskan pääliiga on tällä hetkellä talvitauolla, mutta sarja käynnistyy Tanskassa taas 8. maaliskuuta. Hradecky suorittaa parhaillaan asepalvelusta Lahden urheilujoukoissa.

Virallisesti hänen asepalveluksensa loppuu vasta 27. maaliskuuta, mutta Hradecky uskoo pääsevänsä Tanskaan jo maaliskuun alussa.

Hradecky on syntynyt Slovakian Bratislavassa, josta hänen isänsä tuli aikoinaan Suomeen pelaamaan lentopalloa. Hradecky on asunut kuitenkin Suomessa jo 1-vuotiaasta asti vuodesta 1990 alkaen.

Esbjerg fB:n lisäksi Hradecky on ollut myös englantilaisen Stoke Cityn ja ruotsalaisen Solna AIK:n testileireillä vuosien varrella.

Viggo Jensen huomasi Hradeckyn kyvyt La Mangassa kaksi vuotta sitten. Hradecky tekikin heti hyvän vaikutuksen testileirillään, kommentoi Esbjerg fB:n Niels Erik Söndergard seuran nettisivuilla uutta suomalaisvahvistusta.

Esbjerg fB on voittanut Tanskan mestaruuden viidesti, viimeksi 1979. Jyllannin lounaisosassa sijaitsevassa Esbjergin kaupungissa on 82 000 asukasta.