Urheilu

Salonen juhli myös sisäkenttien SM-kisoissa

Turku, STT
Heini Salonen tuplasi tenniksen kaksinpelin Suomen mestaruuksiensa määrän, kun hän vei naisten sisäkenttien mestaruuden Turussa. Helsinkiläisen HVS:n Salonen voitti Smashin Anni Hietaniemen kolmessa erässä. Kesällä hän juhli ulkokenttien mestaruutta.
 Vasta 15-vuotias Salonen oli kahdeksan vuotta vanhempaa Hietaniemeä parempi erin 6-4, 3-6, 6-1. Hietaniemi pelasi ensi kertaa urallaan SM-finaalissa.
 Kauniaislainen Salonen johti avauserää jo 5-1, mutta Hietaniemi kavensi 4-5:een. Kiri ei kuitenkaan riittänyt erävoittoon asti. Toisessa erässä Salonen kärsi selkävaivoista, ja Hietaniemi pakotti vastustajansa erävoitolla kolmanteen erään. Päätöserä oli 1-1-tilanteen jälkeen Salosen juhlaa.
- Luovutus ei käynyt missään vaiheessa mielessä, sisukas Salonen sanoi. Selkäkivut vaivasivat häntä jo viime kesänä ja äityivät taas Turussa.
 Salonen havittelee SM-kisoissa tuplamestaruutta, sillä hän on naisten nelinpelin finaalissa parinaan TaTS:n Ella Leivo. Vastassa ovat Smashin Cecilia Estlander ja LVS:n Veera Nurmi.