Urheilu

Ackermann esti Suomen tuplajuhlat

TS/Jane Iltanen
TS/Jane Iltanen

TOMI T. TURUNEN

Ensimmäistä kertaa urallaan maailmancupin kilpailussa palkintopallille päässyt tuore ylioppilas Janne Ryynänen oli toinen ja Anssi Koivuranta kolmas, kun yhdistetyn maailmancupkausi hypättiin ja hiihdettiin käyntiin Rukalla.

Kilpailun voitti cupin ykkössijaa puolustava Saksan Ronny Ackermann .

Mäkiosuuden jälkeen neljäntenä 43 sekunnin päässä Ryynäsestä startannut Ackermann saavutti Ounasvaaran Hiihtoseuran miehen seitsemän kilometrin hiihdon jälkeen. Mäkiosuuden kakkonen Koivuranta oli roikkunut saksalaisen imussa siinä vaiheessa jo kolme kilometriä.

Ronny Ackermann karkasi suomalaisilta nousussa heti viimeisen kahden kilometrin lenkin alkajaisiksi.

- Kun Ronny meni ohi, sanoin Anssille, että iske, iske. Anssi totesi takaani vaisusti, että mene sinä vaan edellä. Siinä vaiheessa tiesin, että kaveri on poikki, 20-vuotias Ryynänen kertoi kilpailun jälkeen.

Ryynäsen hiihto kehittynyt rajusti

Ryynänen on ollut vahva mäkiosuuksilla aiempinakin vuosina, mutta hiihtolenkillä muut ovat aiemmin menneet rovaniemeläiselle liian kovaa vauhtia.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Hiihtotekniikkaan on tehty muutoksia ja se puoli on mennyt paljon eteenpäin, Ryynänen iloitsi.

- Kun kauden alku on tällainen, voi jatkoon lähteä hyvillä fiiliksillä, hän jatkoi.

Yhdistetyn maajoukkueen kuopiolainen päävalmentaja Kimmo Savolainen oli suojattiensa palkintopallisijoituksista ymmärrettävästi innoissaan.

- Uskomattoman kova homma. Kun ensimmäisessä kilpailussa päävalmentajana saa kaksi nuorta miestä palkintopallille ja toisen vielä ensimmäistä kertaa urallaan, voi päivään olla todella tyytyväinen, Savolainen jutteli.

- Koko porukassa on ollut rento ja vapautunut ilmapiiri ja olemme tehneet nöyrällä asenteella töitä. Kun kahden herran osalta palkinto tulee heti, antaa se uskoa, että ainakin jotain olemme tehneet oikein, päävalmentaja jatkoi.

Savolainen jakoi auliisti kehuja maajoukkueen hiihtovalmennuksesta vastaavalle Reijo Jylhälle .

- Reijo on pilkkonut poikien tekniikat palasiksi ja etenkin Ryynäsen Jannen hiihto on parantunut teknisesti aivan valtavasti, Savolainen korosti.