Urheilu

Santasport vietti iloista pikkujoulua Raisiossa

TS/TS/Timo Jerkku<br />Santasportin 204-senttinen Viktors Korzenevics (2) teki ottelussa kymmenen pistettä. Loimun Juha Mäkikokko (vas.) ja Matias Guidolin olivat lirissä tasaisesti onnistuneen Santasportin kanssa.
TS/TS/Timo Jerkku
Santasportin 204-senttinen Viktors Korzenevics (2) teki ottelussa kymmenen pistettä. Loimun Juha Mäkikokko (vas.) ja Matias Guidolin olivat lirissä tasaisesti onnistuneen Santasportin kanssa.

Loimu-Santasport 0-3

ANTTI RÄMÄNEN

Rovaniemen Santasport jyräsi vakuuttavan voiton lentopallon miesten SM-liigassa. Kotijoukkue Raision Loimu sai passari Simo-Pekka Ollin viimeinkin aloituskokoonpanoonsa, mutta jäi ilman sarjapisteitä erin 0-3 (17-25, 17-25, 23-25). Tappio oli Loimulle neljäs peräkkäinen.

Ottelun ykköshahmo oli Suomen kansalaisuuden tänä vuonna saanut yleispelaaja Normunds Veinbergs , jonka jokainen aloitusvuoro tuotti Loimulle suuria vaikeuksia. Veinbergs keräsi pelissä pisteet 19/+14 ja tappoi hyökkäyspallonsa peräti 76 prosentin varmuudella.

- Hävisimme kaksi ensimmäistä erää yhtä miestä vastaan, tunnusti Olli ottelun jälkeen.

Santasportin tilasto oli muutenkin lähes virheetön. Joukkue otti ottelussa peräti 16 torjuntaa, joista jokainen aloituskuusikon mies nappasi vähintään kaksi kappaletta. Veinbergsin entiset maanmiehet, latvialaiset Viktors Korzenevics (pituutta 204 senttiä) ja Salvis Cielavs (207), olivat myös erinomaisella pelipäällä.

Loimun hakkuri Jeronimo Nicola (vain tehot 9/+1) näytti kärsivän edelleen kipeytyneestä olkapäästään. Kolmannessa erässä argentiinalainen otettiin vaihtopenkille, ja tilalle tuli 21-vuotias Jouni Palokangas .

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Nicolan tehottomuus selittyi olkapäävamman lisäksi myös sillä, että ensimmäisen kokonaisen ottelunsa pelannut Simo-Pekka Olli ei aivan vielä passeillaan hakkuria löytänyt. Päävalmentaja Ruben Wolochin ei ollut tyytyväinen Nicolan otteisiin.

- Santasport kontrolloi Nicolaa hyvin. Hän ei tehnyt silti tarpeeksi töitä, jotta olisi ohittanut torjunnan, vaan antoi periksi, Wolochin torui.

Santasport jyrää SM-liigassa

Rovaniemeläisten tshekkiläinen valmentaja Pavel Tresnak ei löytänyt joukkueensa suorituksesta mitään korjattavaa. Veinbergs on pelannut alkukauden loistavasti, mutta edelleen miehen otteet saavat Tresnakin yllättymään aina uudelleen.

- Hän osaa keskittyä aloitussyöttöihinsä todella hyvin, valmentaja kehui kolme ässäsyöttöä tehnyttä Veinbergsia.

Santasport hävisi liigakauden ensimmäisen ottelunsa vieraissa Pielaveden Sampolle 0-3, mutta sen jälkeen joukkue ei ole menettänyt erääkään seitsemässä peräkkäisessä ottelussa.

- Minulla on vaikea motivoida joukkuetta kolmansiin eriin. Ne tuottavat edelleen vaikeuksia, Tresnak sanoi.

Santasport jatkaa sunnuntaina Loimaalle Hurrikaanin vieraaksi. Sen jälkeen matka vie jo Savoon, missä joukkue valmistautuu keskiviikkona Sampoa vastaan pelattavaa Suomen cupin välierää varten.

Kolmas erä oli kääntyä Loimulle

Kotijoukkue Loimu oli kahdessa ensimmäisessä erässä täysin aseeton. Santasportin passari Kalle Määtällä on käytettävissään laaja ja todella kovatasoinen hyökkäyskalusto, jota hän myös käytti vahvasti. Loimun torjunta ei pystynyt merkkaamaan yksittäisiä pelaajia.

Kolmannessa erässä Santasport oli tilanteessa 17-13 jo matkalla kohti helppoa erävoittoa, kunnes Loimu viimein heräsi taisteluun. Kapteeni Tommi Roininen nousi tässä vaiheessa vastuunkantajaksi, ja hänen syöttövuorollaan Loimu kiri tasoihin.

Roininen oli muutenkin kotijoukkueen pirtein pelaaja. Nicolan hyydyttyä Roininen ja toinen yleispelaaja Matias Guidolin olivat kuitenkin mahdottoman tehtävän edessä.

Loimu meni kolmannen erän lopussa 22-21-johtoon. Veinbergs toi laitahyökkäyksellään Santasportille ottelupallon, joka päättyi Cielavsin torjuntaan.

Olli pelotti torjunnassa

Kesällä leikattuja polviaan edelleen varova passari Olli näki kolmannessa erässä muutamia hyviä asioita.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Viimeisestä erästä voi olla jo ylpeä. Kaikki varmasti näkivät, että ilme on ainakin vaihtunut edellisestä kotipelistä, Olli viittasi umpisurkeaan Isku-Veikot-otteluun.

204-senttinen Olli ei saanut vielä torjuntatiliään auki. Santasport varoi hyökkäämästä häntä kohti, mikä hiukan passaria kummastutti.

- Se taisi tulla entisillä meriiteillä. En ole kuitenkaan vielä ihan torjuntakunnossa, Olli hymähti.