Urheilu

Rukan joukkuemäki jouduttiin keskeyttämään

Aikaisemmin päivällä pyrystä ei ollut tietoakaan. Kuva: Lehtikuva.
Aikaisemmin päivällä pyrystä ei ollut tietoakaan. Kuva: Lehtikuva.

Ruka, Kuusamo, STT
Mäkihypyn maailmancupin avaus Kuusamon Rukalla lässähti, kun joukkuemäen kilpailu jäi sääolojen uhriksi. Avauskierroksesta saatiin kaksi ensimmäistä yhdeksän miehen ryhmää vietyä hyvin läpi, mutta kolmansien hyppääjien kohdalla alkoivat vaikeudet. Jury taipui lopulta kovan, puuskittaisen tuulen sekä lumipyryn edessä ja kisa peruttiin.
- Kyllähän se siltä näytti, että päätös oli oikea. Tuuli yltyi niin kovaksi keulalla, 7-8 metriin, Suomen päävalmentaja Janne Väätäinen totesi.
 Kisasta yritettiin sinnikkäästi saada lopputulosta viemällä avauskierros läpi. Olot eivät kuitenkaan odottelusta parantuneet, ja viimeiseksi hypyksi jäi neljännen ryhmän toisena alas rämpineen Adam Malyszin suoritus.
 Suomalaisittain kisa alkoi hienosti, kun Ville Larinto pamautti 134,5 metrin hypyllä Suomen kärkeen ensimmäisten hyppääjien jälkeen.
 Toinen hyppääjä Kalle Keituri veti nätisti 129 metriä, mutta Itävalta nousi ohi Martin Kochin tempaistua 141 metriä. Kolmantena hypännyt Harri Olli tuli sitten alas jo 101,5 metrissä, ja Suomi putosi kolmanneksi Itävallan ja Norjan taakse.