Urheilu

TuTon voitto lipesi
kolmannessa erässä

Sport-TuTo 3-2

TuTon uusi tuleminen kahdeksan ottelun tappioputken jälkeen jatkui pelillisesti jääkiekon Mestis-ottelussa Vaasan Sportia vastaan. Vaikka koko joukkue esitti huikean taistelun, voitti Sport ottelun 3-2 (0-1, 1-1, 2-0).

Sport aloitti pelin tapansa mukaan räväkästi ja TuTon pari jäähyä ottelun alkuun lisäsivät kotijoukkueen hallintaa. Kun jäähysuma kääntyi Sportille, pääsi TuTo rakentelemaan omaa peliään.

TuTon avausmaali tuli Sportin painostuksen päätteeksi. Jussi Tapio rusikoi ensin kiekkoa maaliin, mutta vasta Aki Keinäsen erikoinen liru tuotti tuloksen. Kun Tuukka Pulliainen vei TuTon ylivoimalla johtoon hieman ennen ottelun puolta väliä, oli Sportin valmentaja Juhani Tamminen kypsä aikalisään.

Ottelun toinen puolisko oli Sportin kannalta tehokas. Kim Nabb teki kavennuksen, vaikka mailat paukkuivat käsivarsille rajusti.

Kolmannen erän puolessa välissä Ville Peltosuo otti jäähyn ja sen loppuessa omissa soi. Christoffer Dahla istui jäähyllä vain kuusi sekuntia, kun Markus Jämsä teki Sportille voittomaalin.

- Pelillinen ilme oli tänään täysi kymmenen. Peli oli hyvä ja taistelu kovaa, mutta tyhmät jäähyt ja aloitusten häviäminen oli tappion syy, kiteytti TuTon valmentaja Petri Niukkanen pelin juonen.

Sportilla on ollut tietynlaisia ongelmia maalinteossa, mistä johtuen matkalla on sattunut yllättäviä tappioita. Tamminen oli syystäkin huojentunut, sillä kaksi edellistä peliä oli hävitty.

- Pelaajien silmistä näkyi energia jo ennen peliä ja pelaajat saivat, mitä ansaitsivat. Tämä oli keskimääräistä isompi voitto, kun oli kaksi tappiota alla, tunnusti Tamminen.