Urheilu

Lanzinger aikoo viedä myös norjalaiset oikeuteen

Wien, STT
Itävaltalainen alppihiihtäjä Matthias Lanzinger aikoo haastaa myös norjalaiset järjestäjät ja oslolaisen klinikan oikeuteen onnettomuudesta, joka johti hänen jalkansa amputointiin. Lanzinger kertoi jo aiemmin vaativansa oikeusteitse korvauksia Kansainväliseltä hiihtoliitolta FIS:ltä.
 Lanzingerin asianajaja Manfred Ainedter kertoo Itävallan uutistoimistolle APA:lle, että norjalaisilta vaadittava korvaus on "vähintään 100 000 euroa".
 Lanzinger, 27, loukkaantui maaliskuussa Kvitfjellissä maailmancupin supersuurpujottelussa. Hänet vietiin ensin sairaalaan Lillehammeriin ja sieltä oslolaiselle klinikalle.
 Müncheniläisen kirurgin Bernd Steckmaierin arvion mukaan Lanzinger menetti vasemman jalkansa hoitotoimien viivästymisen vuoksi. Asianajaja Ainedter sanoi, ettei Lillehammerissa ollut saatavilla tarvittavaa hoitoa, ja että Oslossa hoito oli puutteellista.
 Lanzinger haluaa kaikki osapuolet mukaan, koska hänen mielestään muuten on mahdotonta määritellä tapauksen vastuulliset. FIS on jo kiistänyt syyllistyneensä laiminlyönteihin.