Urheilu

Ecclestone varma F1-pistelaskun muuttumisesta

Lontoo, STT
Formula ykkösten pomo Bernie Ecclestone on varma siitä, että MM-sarjan pistelaskusysteemi muuttuu. Ecclestone sydämistyi sarjan tämänvuotisesta ratkaisusta niin paljon, että haluaa maailmanmestaruuden ratkeavan gp-voittojen mukaan.
 Ecclestone ei pitänyt tavasta, jolla Lewis Hamilton vei mestaruuden. Hamilton sijoittui kauden viimeisessä gp:ssä viidenneksi ja kukisti MM-taistossa pisteen erolla brasilialaisen Felipe Massan. Hamilton voitti vuoden aikana viisi ja Massa kuusi kilpailua.
 Ecclestonen jo aiemmin esittämän mallin mukaan Massa olisi voittanut mestaruuden voitoin 6-5. Ecclestone perää muutoksella lisää kilpailua ja nimenomaan kilpailua voitosta.
- Tämä toteutuu. Kaikki tallit ovat tyytyväisiä, Ecclestone kertoi lehdistötilaisuudessa, jossa kerrottiin F1:n uudesta suuryhteistyökumppanista LG:stä. F1:n ja LG:n sopimus on viisivuotinen.
 Ecclestone mainitsi, että uudesta pistelaskusäännöstä on määrä keskustella Kansainvälisen autoliiton FIA:n maailmanneuvoston kokouksessa. Ecclestonen mallissa kunkin gp:n voittajalle jaetaan kultamitali, ja niitä eniten kerännyt julistetaan maailmanmestariksi.