Urheilu

Kovalainen piipahti rantaloman jälkeen Suomeen lumen ja jään keskelle

Lehtikuva
Lehtikuva

HEIKKI KULTA

Heikki Kovalainen vietti raskaan formula 1 -kauden jälkeen rentouttavan pariviikkoisen rantaloman Mauritiuksen paratiisisaarella yhdessä tyttöystävänsä Catherine Hyden kanssa. Tiistaina McLarenin 27-vuotias suomalaiskuski palasi lumen ja jään keskellä julkisuuteen lehdistötilaisuudessa Helsingissä.

McLarenin tehtaalla ensi vuoden uusi MP4-24 -hopeanuoli syntyy autosuunnittelun pääinsinöörin Pat Fryn vastuulla.

- Kävin katsomassa autoa ja mielenkiintoiselta se vaikuttaa. Tiimi paiski loppuun asti täysillä töitä tämän vuoden automme kehitystyössä, mutta uudesta projektista ei ole tingitty yhtään. Jännä nähdä, miten sen kanssa sitten päästään tammikuussa liikkeelle, Kovalainen selvitti.

Kovalainen on tänä vuonna testannut McLarenilla 25 päivänä yhteensä 9 436 kilometriä eli sata kilometriä enemmän kuin maailmanmestari Lewis Hamilton.

Helsingistä Kuortaneelle kuntoleirille jatkanut Kovalainen olisi voinut jättää testityöt toisille, mutta halusi itse kokeilla pari päivää McLarenia ensi kauden sileillä slicks-renkailla. Tämä toteutuu Jerezin testijaksolla, jolloin Kovalainen ajaa kaksi viimeistä päivää 10.-11. joulukuuta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

McLarenilla on rinnakkain kaksi autoa, joista toinen on rakennettu jarrutusenergian kierrätykseen rakennetulle KERS-systeemille. Kovalainen ajaa Jerezissä juuri tätä MP4-23K-mallia

- Olen vakuuttunut, että slicksien kanssa on parempi fiilis ajaa. Siksi haluan kokeilla niitä jo ennen joulua vanhalla autolla, Kovalainen totesi.

Kovalainen ajaa ensi vuonna McLarenia numero 2, kun Hamilton hankki mestaruuden symbolina kiertävän ykkösen brittitallille ensimmäisen kerran kahdeksaan vuoteen.

Mestari kiertää edustamassa

Miten Kainuun miehen asema sitten on muuttunut Hamiltonin mestaruuden myötä?

- Ainakin edustustehtäviä on ollut vähemmän. Kaikki ne ovat halunneet Lewisin, Kovalainen vitsaili.

- Totuus on kuitenkin, ettei asemani ja roolini McLarenilla muutu miksikään. Lewis on nyt mestari ja hänen päihittämisensä on entistä hankalampaa. Siinä riittää tavoitetta talvikauden valmistautumiselleni, Kovalainen määritteli.

Aika-ajossa Kovalainen ajoi säännöllisesti raskaammalla autolla kuin tallikaverinsa ja hävisi näin tiimikisassa mestarille 4-14. Ensi kaudeksi aika-ajosysteemiin ehdotetaan muutosta, joka merkitsisi kaikkien kuljettajien ajavan samoilla bensiinimäärillä keveimmällä autolla.

- Eihän se haittaa, jos olemme samoilla painoilla. Kaikki olisivat samalla viivalla, Kovalainen arvioi, joskaan ei ollut täysin vakuuttunut muutosehdotuksista.

Kovalainen on tehnyt tiimin sisällä tiettäväksi, että hänenkin puolellaan pilttuussa on potentiaalinen voittaja. Oli aika-ajosysteemi mikä tahansa Kovalainen haluaa taktiikkavalinnoissa vapaammat kädet.

Red Bull julkisti tiistai-iltana hankkineensa taas sadan prosentin osakeosuuden sisartallistaan Toro Rossosta. Dietrich Mateschitz myi kaksi vuotta sitten puolet tallista Gerhard Bergerille , mutta osti nyt osakkeet takaisin.