Urheilu

Kyläseura piristää Mestarien liigaa

LK/REUTERS<br />Anorthosis Famagustan Cedric Bardon sai tuulettaa maalia marraskuun alussa, kun joukkue pelasi kotikentällään tasapelin Inter Milanoa vastaan.
LK/REUTERS
Anorthosis Famagustan Cedric Bardon sai tuulettaa maalia marraskuun alussa, kun joukkue pelasi kotikentällään tasapelin Inter Milanoa vastaan.

Kyproslainen kyläseura Anorthosis Famagusta voi keskiviikon ottelukierroksella alleviivata tuhkimotarinaansa, kun se kohtaa jalkapallon Mestarien liigassa Werder Bremenin. Anorthosis voi kotipelissään varmistaa paikan liigan pudotuspeleihin.

Larnakalainen Anorthosis pelaa B-lohkon kotiottelunsa Nikosiassa. Karsinnoista Mestarien liigaan selviytynyt yllättäjäjoukkue jatkaa pudotuspeleissä, jos se kukistaa Bremenin ja samanaikaisesti lohkojohtaja Inter kellistää kotonaan Panathinaikoksen.

Ennen keskiviikon koitosta Anorthosis on pelannut kotonaan kahdeksan euro-ottelua peräkkäin tappiotta. Se aloitti Mestarien liigan juuri Bremeniä vastaan maalittomalla tasapelillä.

Toistaiseksi ainoan tappionsa B-lohkossa Anorthosis on kärsinyt vieraissa Interille 0-1. Viimeksi marraskuun alussa joukkueet päätyivät Anorthosiksen kotipelissä 3-3-pistejakoon.

Saksan Bundesliigassakin pahasti kompuroinut Werder Bremen tarvitsisi pudotuspeleihin päästäkseen ihmeen, eli joukkueen pitäisi voittaa molemmat jäljellä olevat pelinsä. Urakka lienee Petri Pasaselle ja muille Bremenin pelaajille mahdoton.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Italian liigaa Serie A:ta johtavalle Interille riittää jatkopaikkaan Panathinaikosta vastaan tasapelikin.

Chelsea varamiehinen

A-lohkossa lontoolainen Chelsea hävisi kolme viikkoa sitten vieraskentällä AS Romalle. Keskiviikkona Chelsea hakee hyvitystä ja pisteitä ranskalaisen Bordeaux'n vieraana. Voitto takaisi vierasjoukkueelle varman paikan liigan neljännesvälieriin.

Chelsea joutuu Bordeaux'hon ilman polvivaivaista Michael Essieniä ja pelikiellossa olevaa Decoa . Myös puolustaja Ricardo Carvalhon pelaaminen on epävarmaa.

AS Roma puolestaan pistäytyy Romaniassa sikäläisen Cluj'n vieraana. Cluj yllätti Roman aiemmin syksyllä Juan Culion maaleilla 2-1. Nyt romanialaisjoukkuetta vaivaavat loukkaantumiset, kun mm. brasilialaishyökkääjä Didi on pitkään sivussa.

C-lohkossa kohtaavat Sporting Lissabon ja Barcelona ovat jo varmoja jatkoonmenijöitä.

Illan toisessa ottelussa Shahtar Donetsk yrittää saada pitävää otetta Uefa-cupin lohdutuspaikasta lohkojumbo Baselin kustannuksella.

D-lohkossa Atletico Madrid ja Liverpool ovat hyvin lähellä pudotuspelejä. Niihin pääsynsä varmistaakseen kumpikin tarvitsee keskiviikon kotipeleistään pisteen. Atletico Madrid kohtaa kohtaa PSV Eindhovenin ja Liverpool Marseillen. Atleticon valmentaja Javier Aguirre seuraa toimitsijakieltonsa takia Madridin-pelin katsomosta.