Urheilu

Poliisi kuullut Kyröä dopingjupakassa

Kari-Pekka Kyrö on väittänyt muun muassa, että Hiihtoliitossa vallitsi 1990-luvulla systemaattinen dopingkulttuuri. Kuva: Lehtikuva
Kari-Pekka Kyrö on väittänyt muun muassa, että Hiihtoliitossa vallitsi 1990-luvulla systemaattinen dopingkulttuuri. Kuva: Lehtikuva

Helsinki, STT
Keskusrikospoliisi on tänään kuullut maastohiihdon entistä päävalmentajaa Kari-Pekka Kyröä dopingjupakassa. Kuuleminen liittyi valtakunnansyyttäjänviraston kesällä pyytämään lisätutkintaan.
 KRP ei kerro Kyrön kuulustelun sisällöstä julkisuuteen. Keskusrikospoliisin mukaan kuulustelun sisältöä käydään läpi tutkinnan pyytäjän, valtionsyyttäjä Pekka Koposen kanssa. Hänen kanssaan poliisi arvioi myös mahdollisesti tulevia jatkotoimia ja sitä, aloitetaanko asiassa uusi esitutkinta.
 Tällä hetkellä keskusrikospoliisi ei ole kutsunut ketään muuta kuulusteluihin jupakkaan liittyen.
 Tutkinnassa selvitellään muun muassa, esittivätkö jotkut Suomen Tietotoimistoon liittyvässä dopingjutussa esiintyneet hiihtovaikuttajat joiltain osin perättömiä tietoja. STT julkaisi vuonna 1998 dopingin käyttöön liittyviä uutisia, joille ei löytynyt pohjaa oikeudessa.
 Sysäyksen tutkinnalle antoivat Kyrön puheet. Hän on väittänyt muun muassa, että Hiihtoliitossa vallitsi 1990-luvulla systemaattinen dopingkulttuuri ja että dopingin käytöstä tiedettiin laajasti hiihdon sisäpiirissä.