Urheilu

TTNV:n Minetit loistivat Lapin kesässä

TS/Jane Iltanen<br />Tampeereen Työväen Naisvoimistelijoiden Minetit-joukkue ovat tiukasti kiinni sarjansa voitossa. Lapin kesä -kappaleen tahtiin voimisteltuun keilaohjelmaan mahtui muutama pieni virhe, mutta kokonaisuus oli silti vahva.
TS/Jane Iltanen
Tampeereen Työväen Naisvoimistelijoiden Minetit-joukkue ovat tiukasti kiinni sarjansa voitossa. Lapin kesä -kappaleen tahtiin voimisteltuun keilaohjelmaan mahtui muutama pieni virhe, mutta kokonaisuus oli silti vahva.

MARIA LEHTOVAARA

Työväen urheiluliiton TUL:n joukkuevoimistelun vanhimpien ikäluokkien välinemestaruudet näyttävät olevan menossa Tampereelle ja Kemiin.

Sen verran vakuuttavassa johdossa ovat Tampereen Työväen Naisvoimistelijoiden Minetit sarjassa 14-16-vuotiaat ja Kemin Innon Zircone-joukkue yli 16-vuotiaissa Turussa viikonloppuna käytävissä kisoissa.

Sunnuntain loppukilpailussa Kupittaalla nähdään näiden yli 14-vuotiaiden eli niin kutsuttujen SM-sarjojen lisäksi myös parhaat joukkueet 12-14-vuotiaiden sarjasta. Siinä voiton voi hyvinkin viedä Turun Pyrkivän Sanix, joka ainoana arvioitiin ykköskategorian arvoiseksi.

Tyttösarjoissa ei alkukilpailuissa anneta pisteitä julki, vaan kerrotaan vain se, mihin kategoriaan tuomareiden antamat pisteet joukkueen asettavat.

Uskallusta kilpailutilanteeseen

Lauantain alkukilpailuissa tamperelaiset kokosivat keilaohjelmallaan 17,65 pistettä.

Joukkue esiintyi Kristian Meurmanin tulkitseman Lapin kesän tahtiin vakuuttavasti, vaikka muutama välineen pudotus mukaan mahtuikin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Lähdimme tähän kauteen hakemaan tiukkuutta ja vahvuutta sekä ennen kaikkea uskallusta kilpailutilanteessa. Ennenkin olemme harjoituksissa tehneet tosi hyvin, mutta ujostelleet sitten kisoissa, kertoi joukkuetta valmentava Anu Kuisma .

- Nyt olen tyytyväinen, vahvaa tekemistä näkyi, vaikka pieniä virheitä tulikin.

Toiseksi korkeimmat pisteet kokosi Pakilan Voimistelijoiden Escada (15,95) ja kolmanneksi eniten Olarin Voimistelijoiden Vegat (14,85).

Pitkäksi venyneen päivän lopussa yli 16-vuotiaissa kilpailleet kemiläiset kokosivat keilaohjelmallaan päivän korkeimmat pisteet 18,20. Seuraavina ovat tasapisteissä 16,25 Jyväskylän Naisvoimistelijoiden Sirius ja Järvenpään Voimistelijoiden Freyat.

Sekä Minetit että Zircone ovat vahvasti mukana mitalikamppailussa, kun lajin syyskausi huipentuu ensi viikonloppuna SM-välinekisoihin Tampereella.

Samassa yhteydessä kisataan paremmuudesta myös tyttösarjoissa.

Vaikka Turun kisat ovat avoimet myös muille kuin TUL:n seuroille, muutamat joukkueet valmistautuvat SM-kisoihin harjoittelemalla kotioloissaan. Poissa ovat esimerkiksi yli 16-vuotiaiden sarjasta kesällä vapaaohjelmallaan MM-kultaa voittanut Olarin Voimistelijoiden Deltat.

Hellberg jakaa nimikkopalkintonsa

Osalle TUL:n joukkueista kauden pääkisa on kuitenkin jo nyt Turussa, sillä kaikki eivät SM-tasoa tavoittele.

- Näissä on mukana monia joukkueita, joille SM-kisat ovat liian isot, muistuttaa TUL:n omien kisojen merkityksestä kisat järjestävän Turun Jyryn vahva vaikuttaja Marita Hellberg.

Hellbergin nimi näkyy ainakin seuraavissa kuusissa TUL:n välinekisoissa, sillä hän on luvannut jakaa nimissään palkinnon 10-12-vuotiaiden sarjassa yhdessä tuomariston kanssa valitsemalleen koreografille.

- Usein nuorten sarjassa haetaan liian paljon liian aikaisin, eikä tehdä pohjatyötä kunnolla vaan temppuja temppujen perään, Hellberg harmittelee ja aikoo tänään jakaa palkinnon ohjelmasta, joka on ikäluokalle sopiva ja joukkuetta kehittävä.

Sarjan 10-12-vuotiaat kuusi parasta joukkuetta esiintyvät sunnuntaina kilpailujen lomassa. TUL:n avoimien mestaruuskilpailut jatkuvat tänään Kupittaalla.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy