Urheilu

Niemisen välierä Talissa meni pilalle sienitulehduksen takia

JARI WELLING

Jarkko Niemisen tenniskausi on ollut terveysongelmien kanssa painimista ja samoin päättyi Niemisen koko kausi 2008 Talin tenniskeskuksessa 125 000 dollarin Challenger-turnauksen välierässä.

Nieminen hävisi välieräottelun Slovakian Karol Beckille , kun hänen liikkumistaan haittasi varpaiden välissä oleva sienitulehdus. Nieminen ei itse tosin selitellyt tappiotaan suoraan vaivallaan, mutta nopeista jaloistaan tunnetun maskulaisen liikkuminen selvästi paljasti, ettei kaikki ollut ihan kunnossa. Niinpä itsekin aika epätasaisesti pelannut Beck vei ottelun 6-3 ja 6-4.

- En liikkunut mihinkään, kun yksi lyönti tuli kulmaan, pallo oli siinä, myönsi Nieminen, joka kaksi vuotta sitten Pietarin ATP-turnauksessa joutui saman sienivaivan takia jopa sairaalaan verenmyrkytysvaaran vuoksi.

Pietarin jälkeen Niemisen jalkasieniongelma on pysynyt kurissa, mutta perjantain puolivälierän aikana hän jo alkoi tuntea, että jalka hikisissä tossuissa oireili pikkuvarpaan ja sen vieruskaverin välissä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Nieminen ei kuitenkaan edes heti tappionsa jälkeen halunnut puhua suoraan vaivastaan, vaan aluksi maskulainen kierteli ja kaarteli, ennen kuin hän paljasti vaisuutensa syyn.

- Beck oli heikompi kuin kolme aikaisempaa vastustajaani täällä. Vähän tässä oli paikkani remontissa, mutta olen haluton selittelemään, aloitti Nieminen, joka oli jo ennen välieräänsä ehtinyt käydä hakemassa apteekista sienilääkettä.

Fysioterapeutin apu auttoi murtoon

Nieminen kuitenkin sinnitteli kentällä aina toisen erän 3-4-tappiotilanteeseen asti, ennen kuin hän pyysi fysioterapeutti Seppo Pehkosta hoitamaan itseään kentälle tauon aikana.

Heti aikataulun mukaan menneiden hoitotoimenpiteiden jälkeen Nieminen mursikin ensimmäisen kerran Beckin syötön, mutta se ei auttanut, kun Beck myös mursi heti takaisin ja piti perään oman syöttönsä, jonka jälkeen ottelu olikin ohi.

- Jarkolla oli kolme kovaa ottelua allaan ja hän oli ehkä väsynyt. Hän oli välillä lyönneissään pahasti myöhässä. Jarkon ottama lääkitystauko oli ehkä myös taktiikkaa, arveli Beck.

Joka tapauksessa Beck ei pelannut niin hyvin, etteikö Nieminen olisi pystynyt dopingkärynsä jälkeen sijalle 160 vajonnutta slovakkia lyömään tasapainoisemmalla esityksellä.

- Olisi ollut tietysti hienoa lopettaa täällä hyvään otteluun. Tulehdus ei sinänsä tarvitse muuta kuin ilmaa parantuakseen, mutta suihkun jälkeen en ole muistanut tarpeeksi huolellisesti kuivata itseäni, harmitteli Nieminen.

Tursunov hoiteli maanmiehensä

Tämänpäiväisessä loppuottelussa Beck kohtaa venäläisen ykkössijoitettu Dmitri Tursunovin , joka löi lauantai-iltapäivän ensimmäisessä välierässä kolmossijoitetun maanmiehensä Igor Kunitsinin 7-6 (7-3) ja 6-3.

- Tursunov pelaa erilaista peliä kuin Nieminen. Jarkko lyö enemmän kierteistä kämmentä ja Tursunov suorempaa sekä kovempaa. Minulla on joka tapauksessa finaalissa mahdollisuuteni, vertaili Beck vastustajiaan.

Tursunovin mukaan voitto Kunitsinista oli enemmän henkisesti kuin fyysisesti kova juttu.

- Koska tunnemme Igorin kanssa toisemme niin hyvin, selitti Tursunov.

Talin turnaus hyvätasoinen

Samaan hengenvetoon Tursunov kehui Talin-turnauksen tason.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Vaikka tämä on Challenger-turnaus, mukana ei ole todellakaan huonoja pelaajia. Täällä ei pelaa mitään amatöörejä, huomautti Tursunov aivan oikein.

Tursunov myös hehkutti Jarkko Niemistä vuolaasti, mutta ei turhaan.

- Ihmiset eivät edes tajua, kuinka hyvä Jarkon liikkuvuus on, huippuluokkaa, painotti Tursunov, ennen kuin Niemisen välierätappiosta oli vielä tietoa.