Urheilu

Olympiaurheilijat Pihlava ja Puhakka järjestötehtäviin

JARI WELLING

Uimaliiton uuteen liittohallitukseen valittiin lauantaina Helsingissä pitkästä aikaa kaksi viime vuosien olympiatason urheilijaa, kun kahdeksan jäsenen joukkoon äänestettiin uimari Jarno Pihlava ja uimahyppääjä Joona Puhakka . Samalla puheenjohtaja Jari Räikkönen sai kahden vuoden lisäpestin Uimaliiton johdossa.

- Kun pyydettiin lähtemään mukaan, ajattelin, että voisin jakaa omaa tietoani ja kokemustani eteenpäin, perusteli turkulainen Pihlava lähtöään järjestötehtäviin.

Pihlava tuli Uimaliiton liittohallitukseen Varsinais-Suomen edustajaksi tavallaan valmentajansa Jarmo Rosaman tilalle. Rosama ehti olla liittohallituksessa yhtäjaksoisesti kuusi vuotta.

Pihlava, 29, ei ole kuitenkaan täysin jättänyt kilpauimista, vaan hän oli mukana esimerkiksi viime viikonloppuna, kun hänen seuransa Raision Urheilijat voitti Tampereella GP-finaalien yhteydessä uidun 4x50 metrin sekauintiviestin Suomen mestaruuden. Rintauimari Pihlavan lisäksi SM-kultaa olivat RaisU:lle voittamassa Ville Korpi (selkä-), Mika Sola (perhos-) ja Jani Rusi (vapaaosuus).

- Aion olla jatkossakin mukana seurani joukkueessa viesteissä, vannotti kauppatieteiden maisteri Pihlava, joka toimii nykyään Turun Seudun Osuuspankissa sijoituspäällikkönä.

Pihlava on harkinnut myös valmennuspuolelle siirtymistä, mutta pienen lapsen isänä hänellä ei tällä hetkellä ole yksinkertaisesti aikaa täysipainoiseen valmentamiseen.

Pihlavan kanssa Uimaliiton liittohallitukseen valittu Joona Puhakka miettii myös missä muodossa hän jatkaa kilpauraansa. Puhakka käy parhaillaan armeijaa ja tekee päätöksensä uransa jatkosta asepalveluksensa suoritettuaan.