F1

Force India
jätti
Ferrari-leirin

Turun Sanomat

HEIKKI KULTA

Hännänhuipuksi valmistajien MM-sarjassa ilman ainuttakaan pistettä jäänyt Force Indian formula 1 -talli vahvisti perjantaina sanovansa irti moottorisopimuksen Ferrarin kanssa. Tallin maksuerät ovat olleet rästissä, joten ilmoitus merkitsee käytännössä tämän rahan tiliytymistä Ferrarille. Lisäksi Ferrari saa korvauksen sopimuksen katkaisemisesta.

Force India siirtyy McLarenin ja Mercedeksen valtapiiriin ensi maanantaina julkaistavalla sopimuksella. Näin McLaren ja Mercedes toteuttavat jo useampaan kertaan kaavaillun kakkostallin synnyttämisen. Kun talvella testataan laajalti uusia teknisiä muutoksia, McLarenille on etuna, kun esimerkiksi KERS-testejä voi jakaa kahden auton sijasta neljän auton kesken.

Nähtäväksi jää, miten kuskipaikat jaetaan. McLaren näkisi mieluusti Pedro de la Rosan ja Paul di Restan ajavan kilpaa Force Indialla, kun tallilla on sopimukset valmiina Giancarlo Fisichellan ja Adrian Sutilin kanssa. Sutil on muuten uuden maailmanmestarin Lewis Hamiltonin läheisin ystävä nykykuskeista.

Mallya ryhtyy tallipäälliköksi

Intialaistalli julkisti myös omistaja Vijay Mallyan siirtymisen pääjohtajan tehtävien ohella myös tallipäälliköksi. Hänen apunaan toimii Robert Fernley. Teknisen osaston ottavat vastuulleen Mark Smith ja James Key, joiden työmaana on ensi kauden VJM02 -auto.

Nimekäs huippuinsinööri Mike Gascoyne ja kolmen eri omistajan alaisuudessa tallipäällikkönä toiminut Colin Kolles saivat lopputilin.

Luitko jo nämä?