Urheilu

TPS varmisti Interin mitalin

TPS:n 2-1-voitto FC Lahdesta synnytti turkulaista jalkapallohistoriaa. FC Lahden tappio nimittäin tiesi sitä, että Turun Interin seurahistorian ensimmäinen mitali on nyt eilisen jälkeen jo teoreettisestikin varma.

TPS:n seurajohto tuskin tuota historiaa olisi halunnut olla tekemässä, mutta samalla TPS piti hengissä omatkin pronssimahdollisuutensa.

TPS:n pronssisauma on toki pieni, mutta aivan utopiaa se ei ole. TPS:n mahdollisuudessa ensimmäinen askel on lyödä HJK sunnuntaina vierasottelussa. Sen jälkeenkin TPS:n on hoideltava KooTeePee kotona ja VPS vieraissa. Silti TPS on riippuvainen sekä HJK:n että FC Lahden pelaamisesta. TPS:n etu on se, että HJK ja FC Lahti kohtaavat vielä päätöskierroksella. Teoriassa MyPallakin on yhä teoreettinen pronssisauma, mutta se on todellakin jo todellista rouva Fortunaa.

Joka tapauksessa yksi jalkapallomitali Turussa on jo varma, mutta pelkkä pronssi tai edes hopea ei varmasti Interiä enää tyydytä.

Inter vaikutti lauantai-iltana Tampereella hieman väsyneeltä, mutta joukkue saa ladata nyt akkuja kahdeksan päivää ratkaisevaan Honka-otteluun, kun Honka puolestaan joutuu vielä torstaina pelaaman Racing Santanderia vastaan.

Ei Interin kulta ole siis edelleenkään mihinkään karannut, vaikka TamU muistuttikin vanhasta marssijärjestyksestä.

Jos Inter kuitenkin jäisi hopealle, se ei todellakaan tuntuisi enää siltä, kuin miltä hopea ennakko-odotuksiin nähden voisi tuntua. Harvat olivat nimittäin ne, jotka Interiin uskoivat ennen kauden alkua, vaikka jo harjoituskauden otteluissa joukkue oli terässä.

JARI WELLING