Urheilu

USB ja FoSu yllättävät
salibandyn ykkösdivisioonassa

JOUNI KONTIO

Salibandyn pääsarjat pyörähtävät käyntiin tulevana viikonloppuna. Tällä kaudella salibandyn ykkösdivisioonan länsilohkossa nähdään Turun Sanomien levikkialueen joukkueista sarjanousija Uudenkaupungin Salibandy, USB ja Forssan Suupparit, FoSu.

FoSu yllätti viime kaudella

Viime kaudella divariin noussut FoSu yllätti monet ennakkoluulottoman hyökkäysvoittoisella pelillään ja sijoittumalla valmentaja Jani Kannoston johdolla heti neljänneksi. Kannoston lähdettyä Savoon vetovastuun on ottanut Nokian KrP:stä kotiinpaluun tekevä, FoSu-kasvatti Sami Leikkilä , 34 v.

- Tavoitteenamme on ajaa omia junioreitamme joukkueeseen ja parantaa viimevuotista sijoitustamme. Se ei tule olemaan helppoa tasaisessa ja nyt viisiottelua lyhyemmässä sarjassa, Leikkilä toteaa.

- Yleisöä viihdyttävän vastaiskupelin lisäksi olen pyrkinyt muovaamaan peliämme hieman puolustusvoittoisemmaksi.

FoSu on pelannut yhdeksän harjoituspeliä joista se voitti viisi ja hävisi neljä. Joukkue hävisi mm. liiga-TPS:lle 9-1. Joukkueen tehomiehiä ovat Petri Mäkeläinen ja Juha Laitila . FoSu aloittaa sarjan lauantaina 27.9. kello 18 kohtaamalla Viikkouutiset-areenalla yhden ennakkosuosikeista, liigapelaajilla vahvistuneen espoolaisen West End Indiansin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Indians tulee olemaan kova, mutta ykkössuosikiksi nostaisin silti pietarsaarelaisen Blue Foxin, Leikkilä pohti.

USB:stä ainesta mustaksi hevoseksi

Myös Uudessakaupungissa uskotaan uuden valmentajan, Peter Erikssonin , 40 v. oppeihin. Turun seudulla FBC:ssä, TPS:ssä, Hirvensalon Heitossa ja SBS Maskussa valmentanut Eriksson on myös halunnut muuttaa USB:n pelityyliä monipuolisemmaksi.

- Vaikka olemme jalalla ja fyysisesti vahva joukkue, olen pyrkinyt eroon miesvartioinnista. Vastahyökkäykset ja tiivis puolustuspeli tulevat olemaan aseitamme haastavassa sarjassa, tietää turkulainen.

Myös USB kohtasi harjoitusottelussa TPS:n häviten vain 6-4.

- Onnistunut TPS-peli näytti sen että meillä on edellytykset yltää ykkösdivisioonassa mihin tahansa, uskoo Eriksson.

Uusikaupunkilaisten hyökkäyksen terävimpinä kärkinä häärivät Jussi Lännistö ja Janne Tissari . Puolustukseen tehoja tuo TPS:stä siirtynyt Michael Fager . USB avaa kautensa sunnuntaina Pohitullissa kello 17, kun vastaan asettuu Kirkkonummen Rangers.