Urheilu

Blomqvist ja Wikström
johtoasemasta
Talin päätöspäivään

Lehtikuva
Lehtikuva

Golfin naisten Euroopan-kiertueen sunnuntaisen päätöspäivän lähtöasetelmat eivät voisi olla suomalaisten kannalta paljon herkullisemmat. Minea Blomqvist ja Ursula Wikström starttaavat Talin kisaan jaetusta johtoasemasta. Heidän kanssaan samassa ryhmässä pelaa Italian Diana Luna . Kaikki kolme ovat yhteistuloksessa viisi alle parin.

- Aivan sikamakeaa lähteä huomiseen, Blomqvist iloitsi lauantaina kierroksen jälkeen.

- Aivan loistavaa. Uusi, mutta erittäin miellyttävä tilanne. Odotan innolla kierrosta, Wikström lisäsi.

Blomqvist ja Wikström taistelivat jo amatööriaikana kisojen voitosta. Sunnuntaina molemmilla on erittäin hyvät mahdollisuudet ykköstilaan. Edellisen ja toistaiseksi ainoan kerran naisten Euroopan-kiertueen voittoa on juhlinut Blomqvist, joka voitti Unkarin kisan vuonna 2004. Wikström on parhaimmillaan ollut toinen.

- Kannustamme toisiamme ja pelaamme reilua peliä. Mutta voitto on mielessä, Blomqvist sanoi.

Myös Wikström painotti reilua peliä. Ylimääräistä psyykkaamista ei siis ole tiedossa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Itse tekee mitä pystyy, ja toinen tekee oman hommansa, hän sanoi.

Blomqvist, Wikström ja Luna eivät voi keskittyä pelkästään toistensa tarkkailemiseen. Australian Karen Lunn ja Saksan Martina Eberl hengittävät kärkiporukan niskaan vain lyönnin päässä. Kuusi pelaajaa on puolestaan kahden lyönnin päässä.

- Täytyy keskittyä omaan peliin ja pelata rohkeaa peliä. Puttipeli on varmasti se, millä osa-alueella voitto ratkaistaan, Blomqvist ennusti.

Erilainen maku suussa

Wikströmille ja Blomqvistille jäi täysin erilaiset tuntemukset lauantain toisesta kierroksesta. Wikström kävi jo seitsemän alle -tuloksessa, mutta 15. ja 18. reiän bogit tahrasivat tulosta.

- Alku lähti hyvin, mutta loppuun tuli muutama huono väylä, joista jäi huono maku. Putit olivat liian ujoja, Wikström kertasi 69 lyönnin kierrosta.

Blomqvist pelasi toistaiseksi parhaan kierroksensa Talin Euroopan-kiertueen kisassa. 68 lyönnin kierros koostui neljästä birdiestä, 13 parista ja vain yhdestä bogista.

- Alku lähti jäykästi liikkeelle, mutta keskittyminen oli hyvää. Lyönti jäi aina vähän kesken, ja ne karkasivat pitkästä aikaa vasemmalle, Blomqvist analysoi.

Päivän kovimman tuloksen pelasi kuitenkin Diana Luna. 65 lyönnin kierros koostui yhdestä eaglesta, neljästä birdiestä ja 13 parista.