Urheilu

Ferrarin johtaja antoi
tukensa Räikköselle

Lehtikuva
Lehtikuva

HEIKKI KULTA

Ferrarin valtakunnan vaikutusvaltaisin mies Luca di Montezemolo saapui perjantaina puolenpäivän jälkeen Monzan kilparadalle. Siellä hän hakeutui varikkomuurille seuraamaan maailmanmestari Kimi Räikkösen testiajoa.

Kun Räikkönen lopetti lounastunniksi, di Montezemolo saapui hänen luokseen, kietoi kädet kuljettajan ympärille ja miehet vaihtoivat hetken ajatuksia.

Ferrarin pääjohtaja kävi kättelemässä myös McLarenin leirissä Lewis Hamiltonin ja Renaultilla Fernando Alonson ennen kuin poistui paikalta iltapäivällä kolmelta.

- Emme ole unohtaneet, että Kimi voitti mestaruuden viime vuonna emmekä sitä, että Kimi voitti mestaruuden hetkellä, jolloin kukaan ei olisi sitä odottanut.

- Kimi voitti mestaruuden heti ensimmäisellä kaudellaan Ferrarilla, kun monet eivät uskoneet, että hän voisi sitä voittaa, di Montezemolo muistutti.

- Kimi on nyt voittanut yhteensä 17 kisaa. On aika, että hän voittaa 18. kisansa. Viime vuonna Kimi voitti Spassa, ja Spassa voittaa vain todellinen huippukuljettaja. Toivon, että Kimi voittaa seuraavan kisan. Meidän on tehtävä hänelle auto, jolla hän pääsee parempiin asemiin lähtöruudukossa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Di Montezemola sanoo vakuuttuneensa, että Räikkönen on hyvässä kunnossa.

- Ei meillä ole ongelmia hänen kanssaan. Uudet radat eivät vain ole hyväksi F1:lle. Ohittaminen on mahdotonta. Siksi meidän täytyy saada Kimi starttaamaan ylempää lähtöruudukossa.

Vahvistus sopimuksille

Perjantaina di Montezemolo myös vahvisti italialaislehdistölle, että Räikkönen ja Felipe Massa jatkavat Ferrarin kuljettajina myös 2009, kun vinhat espanjalaishuhut tuovat Fernando Alonsoa talliin.

- Voin vahvistaa, että Kimi ja Felipe ajavat meillä. Meillä on sopimukset kummankin kanssa, di Montezelomo vakuutti.

Fiat-patruuna kuittasi samalla, että Alonson suunnalla on hiljaista, kun paikat ovat täynnä.

Entä miten di Montezemolo suhtautuu Massan mahdollisuuksiin voittaa mestaruus?

- Tietenkin Felipe voi voittaa mestaruuden. Hän on kypsä kuski. Hän on kasvanut Ferrarin kanssa ja tiedämme, mihin hän pystyy.

Ykköskuljettajan asemaa ei kuitenkaan Massalle ole nyt luvassa.

- Meillä ei ole ykkös- ja kakkoskuljettajaa, vain kaksi tasa-arvoista kuljettajaa, jotka tekevät parhaansa Ferrarin hyväksi. Olen kuunnellut näitä ykköskuskijuttuja jo Niki Laudan ja Clay Regazzonin päivistä asti. Ykköskuskin asema ei tule pääjohtajalta tai tiimiltä. Se tulee vain kellosta, joka kertoo kierrosajat. On sitten Schumacher, Barrichello, Räikkönen tai Massa. He kaikki ajattelevat vain sitä, mikä on parasta Ferrarille.

Aika-ajoon hienosäätöä

Kaikkia kiinnostaa, pystyikö Räikkönen parantamaan aika-ajovirettään testissä.

- Emme keskittyneet pelkästään siihen. Yritämme parantaa koko ajan kaikkea. On paljon pikkujuttuja, jotka vaikuttavat siihen kierrosaikaan. Ongelma ei johdu minusta. Haemme vaan ratkaisuja, jotka auttavat aika-ajossa.

- Viime vuonna Monza oli koko kauden raskain kisa minulle. Tämä ei ollut huono testi sitä ajatellen. Olemme saaneet auton paremmaksi monille radoille ja uskon, että voimme saada hyvän kisan myös Monzassa, Räikkönen vakuutti.

Millaiset mahdollisuudet Räikkönen uskoo omaavansa mestaruuteen?

- En tiedä, mutta yritän voittaa seuraavat kisat. Katsotaan sitten, mestari kuittasi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- On hyvä aloittaa Spasta. Mitä on tapahtunut siellä ennen, ei auta yhtään. Mutta se on normaalirata ja normaalisti se on mennyt aina hyvin.

Hamilton nosti McLarenin päätöspäivänä tuloslistan kärkeen ajalla 1.22,967. Punaisten lippujen häiritsemänä 79 kierrosta ajamaan ehtinyt Räikkönen jäi MM-sarjaa johtavasta britistä 0,404 sekuntia. Hamiltonin nimiin kirjattiin myös päivän huippunopeus 345,0 km/t, kun Räikkösen paras nopeus oli 342,9 km/t.