Urheilu

Suosikki ravaa
joka lähdössä

OSMO VATANEN

Vermossa ravattava V75-kierros pursuaa varmoiksi kelpaavia suursuosikkeja. Joko rivistä kehkeytyy niin helppo, että vain täysosumilla saa rahaa, tai sitten oikein arvanneet palkitaan ruhtinaallisesti.

V75 huipentuu kotimaisten lämminveristen nelivuotisikäluokan päätapahtumaan derbyyn. Siinä voittaja kuittaa 100 000 euroa, ja se taitaa olla Mika Forssin ohjastaman Ikaros Leaderin heiniä. Ori voitti karsintaeränsä miten tahtoi ja starttaa nyt sopivalta kakkosradalta.

Derby ravataan 2 600 metrin matkalla, ja se sopii Ikaros Leaderille, jonka paras ase on ollut aina väkevä loppuveto. Ori on voittanut uransa 20 kilpailusta peräti 15. Pahin vastustaja on Pekka Korven valmennustalli, josta kisassa on mukana peräti kolme hevosta. Mutta eiköhän Ikaros Leader selvitä niiden mahdollisen viestijuoksunkin. Mika Forss on kaikin puolin pätevä ohjastaja.

Pelin toisena kohteena on pitkä 3 100 metrin tasoitus. Sanna Nygårdin valmentama ja Akseli Lahtisen ajama Paladin November ei mittaa matkaa ja on voittanut vastaavan kisan niin Vermossa kuin Porissakin. Nyt tehtävä näyttää oikein sopivalta, eikä ruuna kaipaa varmistuksia.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Photon oli viime vuonna Derbyn kakkonen ja vuotta aikaisemmin samalla sijalla Kriteriumissa. Ne ovat mainioita saavutuksia tammalta, joka nyt Vermossa starttaa sukupuolellaan rajatussa ryhmässä. Pekka Korven ohjastama Photon on saanut 2 100 metrin ryhmässä neljännen radan, josta sille on luvassa sopiva juoksu.

Viime lauantaina Forssan Tammavaltikassa Photon oli kolmas. Edellä maalissa olivat ruotsalainen Camilla Highness ja suuryllättäjä Nesmile Will. Edellinen ei ole nyt mukana, ja jälkimmäinen joutuu lähtemään toivottomalta takarivin uloimmalta radalta.

Avauskohteesta jää pois Steam Train (9), toisesta Caramba D (1), kolmannesta Lady Joy McLin (8) ja viidennestä Bar Code (11).

Vihjejärjestelmä:

I: 1 Katytid, 3 Prick du Ling, 6 Wiona, 10 Eight Of Hearts.

II: 8 Paladin November.

III: 4 Photon.

IV: 1 Eroosio, 2 Vappuliina, 3 Taika-Prinssi, 12 Patrikin Muisto, 13 Kromi.

V: 1 Millstone's Eager, 2 Aslak, 4 Photocopy, 12 Passionate Kemp.

VI: 5 Proud Of You, 7 Still Sexy, 9 Les Croisos.

VII: 2 Ikaros Leader.

4 x 1 x 1 x 5 x 4 x 3 x 1 = 240 riviä - 12 euroa.