Urheilu

Loeb odottaa taktikointia Uudessa-Seelannissa

Lähtöpaikalla taktikointi ei olisi yllätys Sebastien Loebille viikonvaihteen Uuden-Seelannin rallissa. Reitillä on teiden pinnalla runsaasti irtosoraa.

Se hidastaa kärkiautona reitillä ajavaa. MM-sarjan johtajana aura-auton rooli lankeaa perjantaina Loebille.

- Kuinka suuri ongelma kärkiautona ajaminen on, riippuu siitä, kuinka kosteita tiet lopulta ovat, Loeb sanoo.

Alkuviikosta loppuneiden sateiden jäljiltä kisareitin soratiet ovat kuivuneet nopeasti, joten Loebille on luvassa murheita perjantaiksi, ja mahdollisesti myös lauantaiksi, sillä hänen takanaan tulevat kuljettajat voivat halutessaan hidastaa vauhtia ja taktikoida perjantain päätösek:lla, jotteivät itse joudu kärkiautoksi lauantaiksi.

- Siinä ei auta muu kuin yrittää mennä mahdollisimman kovaa, Loeb sanoo.

Lauantain etapille kärkiautona lähtee kisaa perjantain jälkeen johtava autokunta.

Lauantaina ja sunnuntaina reitillä on irtosoraa enemmän kuin perjantaina, joten ranskalainen voi yrittää ratkaista ongelman vain ajamalla jo perjantain riittävän ison eron haastajiinsa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Gardemeisterille kaikki uutta

Uuden-Seelannin rallissa Loebin ykköshaastajat ovat perjantaina toisena ja viidentenä autona reitille lähtevät Fordin Mikko Hirvonen ja Jari-Matti Latvala , ja onnistuessaan myös viime vuonna neljänneksi ajanut Subarun Chris Atkinson ja tallitoveri Petter Solberg . He ovat perjantaina neljäs ja kuudes auto reitillä.

Suzukin Toni Gardmeisterilla ei ole huolta irtosorasta. MM-sarjassa 15. sijalle oleva suomalainen lähtee kisaan rahtusen toiveikkaampana kuin pariin edelliseen kisaan.

- Koneessa oli ainakin torstain testiek:lla hieman enemmän tehoa ja auto meni hyvin vaikka hidas testiek ei kuvannut millään tapaan kisan nopeita pätkiä, Gardemeister sanoo.

Auton lukuisten teknisten ongelmien kiusaamana Gardemeisterilla on koossa vasta kolme MM-pistettä.

- Maali on nytkin ensisijainen tavoite, mutta toki koetetaan ajaa samalla vähän kilpaa, Gardemeister sanoo.

- Reitti on minulle käytännössä uusi. Mukana on kaksi pätkää vuoden 2005 reitiltä, kun viimeksi olin täällä ja kaksi, jotka muistan vuoden 2001 reitiltä.