Urheilu

Olympiavoittaja
saa oman tien
Orimattilaan

Lehtikuva
Lehtikuva

Orimattila (STT)

Keskiviikkoillan kansanjuhlan perusteella ei ole mitään epäilystä siitä, etteikö Satu Mäkelä-Nummela olisi ampunut ja puhunut itseään ihmisten sydämiin. Noin 2 000 ihmistä tuli kuulemaan, kuvaamaan ja onnittelemaan sankariaan Orimattilan kaupungintalon aukiolle.

Kymmenvuotiaat Vilma Kuusinen ja Heini Harsunen odottelivat puitten alla olympiasankaria, josta on kovasti puhuttu molempien koulussa. Tönnöllä kultamitalista kuulutettiin kesken oppitunnin, ja kisoista on saatu aihetta kuvistunnille.

- Satu on nostanut orimattilalaisten omanarvontuntoa monta pykälää, arvio i Raimo Mäkelä . Hän osasi odottaa isoa kansanjoukkoa ja oli siksi lähtenyt paikalle pyörällä.

Pysäköintipaikoista alkoikin olla juhla-aikaan puutetta, sillä Satua oli tultu katsomaan varsinkin synnyinkylästä Mallusjoelta ja asuinkylästä Pennalasta.

Mallusjoen miesvoimistelijat olivat opiskelleet "juhlatavaran" kunniaksi uutta ohjelmistoa, muun muassa Sadun kultalaukauksen ja pystyyn laukeavan. Samaan humoristiseen tyyliin Nummeloita nimitettiin varsinaiseksi Trappin perheeksi, kun emäntä ampuu trapia ja Matti-isäntä valmentaa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Musiikkiteatteriin tuli juhlassa toinenkin viite. Satu Mäkelä-Nummela lupautui Orimattilan kesäteatteriin Annie Mestariampujaksi, kunhan ei vaadita paljon sanoja.

Satu Mäkelä-Nummelan kahvi pääsi kylmenemään, kun suun eteen tuli taas kerran "tötteröö".

- Raha menee minulla sananmukaisesti savuna ilmaan, mutta reliefi jää, hän kommentoi kaupungin lahjoja.

- Omalla tiellä tietää olevansa matkalla oikeaan paikkaan. Tulee kyllä niin pitkä tienviitta, että pitää varmaan lyhennellä.

Harjoittelu tuntui Mäkelä-Nummelasta oikein mukavalta, kun hän oli vihdoin päässyt tutulle ampumaradalle kokeilemaan. Vasta erikseen kysyttäessä hän paljasti, että jo maanantai-iltana hän hoiti ampumaradalla valvontavuoronsa niin kuin kalenteriin oli aikanaan kirjattu.

- Eilen homman hoiti Matti, mutta tänään on koko ampumarata on suljettuna.