Urheilu

Hirvonen aikoo pistää Fordillaan
ennakkosuosikki Loebin ahtaalle

Uuden-Seelannin MM-rallin kärkinimet huokaisivat helpotuksesta, kun pitkään kisareitillä jatkuneet sateet päättyivät ja tiet alkoivat kuivaa. Kisan kärkikuljettajien käyttöön on varattu sarjan rengastoimittajan kovaseoksinen sorarengas, joka ei istu märille ja mutaisille teille.

- Naureskeltiin etukäteen, että tästä tulee noilla renkailla melkoista liukastelua, mutta nyt ne ovat aivan oikea valinta, kun tiet kuivuivat, Fordin Mikko Hirvonen tuumi harjoitusten päätteeksi.

Uuden-Seelannin rallin nopeilla sorateillä lähtöjärjestyksellä on tavannut olla merkitystä. Tien pinnalla on irtosoraa, joka putsaantuu pikkuhiljaa. Nyt lähtöjärjestyksen merkitystä on vaikeampi ennustaa.

- Täällä kun satanut paljon, teiden pinnat ovat pehmenneet jonkin verran ja paikoin niiden pintaan on ajettu niin paksua sepeliä, että en usko, että se puhdistuu vielä kahden tai kolmen autonkaan jälkeen. Veikkaan, että parille kärkiautolle olosuhteet ovat aika samanlaiset, Hirvonen sanoo.

Hirvonen pystyy nostamaan vauhtia

Hirvonen lähtee kisaan MM-sarjan kakkosena neljän pisteen erolla sarjaa johtavaan Citroenin Sebastien Loebiin . Vuosi sitten Loeb hävisi samoilla teillä kaksintaistelun Marcus Grönholmille 0,3 sekunnilla. Hirvonen toivoo, että hän pystyisi jatkamaan Grönholmin perinnettä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Ainakin kovempaa pystyn ajamaan kuin viime ja toissa vuonna. Toivon mukaan saadaan samanlainen tappelu aikaiseksi kuin Jyväskylässä, sanoo Hirvonen, joka oli Uuden-Seelannin rallissa toissa vuonna toinen ja viime vuonna kolmas.

Innokkaana reitille on lähdössä myös Latvala, joka siirtyy kisan jälkeen Korsikan ja Katalonian asvalttirallien ajaksi Fordin kakkostiimiin. Ykköstiimin toista autoa ajaa belgialainen Francois Duval.

- Fordille merkkimestaruus on erittäin tärkeä asia, ja (Francois) Duval on minua parempi asvaltilla. Minä taas pääsen ajamaan kaksi asvalttikisaa ilman paineita ja hakemaan lisää kokemusta, joten tämä oli kaikille hyvä ratkaisu, Latvala sanoo.

- Tähän rallin tuo tilanne ei tuo paineita. Pidän tästä kisasta ja lähden innolla ajamaan kärkipaikoista.

Suomalaisväriä kisaan tuovat myös Suzukin Toni Gardemeister ja N-ryhmän MM-pisteistä ajavat Juho Hänninen ja Jari Ketomaa .

Kisa alkaa perjantain vastaisena yönä Suomen aikaa.