F1

Robertson tyrmää väitteet
Kimin motivaatiopulmista

Turun Sanomat

HEIKKI KULTA

Maailma tuntuu pursuvan spekulaatioita siitä, että maailmanmestari Kimi Räikkönen olisi yhtäkkiä menettänyt parhaan motivaationsa ja saaneensa makeaa mahan täydeltä.

Espanjassa huhut ovat entistä tietävämpiä, että Fernando Alonso olisi jo allekirjoittanut sopimuksen Ferrarin kanssa vuodesta 2010 piipahdettuaan italialaistallin tiloissa Valencian viikonloppuna.

Manageri Steve Robertson vakuutti Turun Sanomille, että mikään ei ole muuttunut alkukesän tilanteesta ja tunnelmista, vaikka viime GP-viikonloppujen tulokset ovat jääneet kauden heikoimmiksi.

- Ei Kimin MM-taisto tähän päättynyt. Eikä hänen movaationsa ole suinkaan laskenut. Päinvastoin. Tietysti elämä käy hankalaksi silloin, kun itse keskeyttää kisan ja pahimmat vastustajat ovat ykkönen ja kakkonen. Kun Kimi ei muutenkaan johtanut sarjaa, ero kärkeen venähti jo 13 pisteeseen.

Oliko Valencia sitten Räikkösen heikoin hetki Ferrarilla?

- Ei se tietenkään hyvä ollut ja tietysti välittömästi kisan jälkeen pettymys painoi meidän kaikkien päälle. Mutta sellaista vain sattuu, kun ajaa kilpaa. Jonain päivänä voi taas olla, että onni pettää taas näillä muilla ja silloin tilanne MM-taistossa palautuu heti ennalleen, Robertson tuumii.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Massan luottamus kasvaa koko ajan

Miten vahva on sitten Felipe Massan etulyöntiasema tällä hetkellä tallikaveriinsa verrattuna?

- Kieltämättä viime kisoissa Felipe on ollut Kimiä nopeampi. Hänen ajamisensa näyttää erittäin hyvältä juuri tällä hetkellä, kun Kimillä on vaikeuksia saada autoa toimimaan haluamallaan tavalla. Joka kerta, kun kuljettaja lyö tallikaverinsa, hänen itseluottamuksensa kasvaa. Ja se kasvaa niin kauan, kunnes toinen on taas nopeampi.

- Kimi ei ole tyytyväinen autoon, Felipe on. Siitä tulee ero aika-ajotuloksiin. Niiden merkitys näkyi karulla tavalla niin Unkarissa kuin Valenciassakin, kun ohittaminen on niin hankalaa. Felipe pääsi ajamaan kärjessä ja nykyformulalla siitä hyötyy valtavasti. Auto tarvitsee toimiakseen puhdasta ilmaa. Kun Kimillä on vaikeuksia aika-ajossa, se hankaloittaa hänen tilannettaan merkittävästi.

Räikkösen varikkopysähdyksellä loukkaantunut tankkaaja Pietro Timpini on pian kunnossa ja hän vakuutti olevansa onnellinen, kun Ferrari voitti tuon vaikean kisan ja katkaisi McLarenin kolmen voittoketjun.

- Tietysti Kimi, kuten me kaikki, olimme huolestuneita, kun onnettomuus tapahtui. Tärkeintä oli, että siitä selvittiin vähäisin vammoin. Itse kuljettaja toteaa vain tapahtuneen, mutta ei hän pysty ajaessa sitä enää ajattelemaan. Kaikki keskittyminen täytyy pitää auton hallitsemisessa, manageri Robertson totesi.

Domenicali vaalii henkeä

Neuvottelut Räikkösen ja Ferrarin yhteistyön jatkumisesta myös vuoden 2009 jälkeen jatkuvat. Selvää on, että paalut ja voitot helpottaisivat isoja päätöksiä silläkin rintamalla.

Tallipäällikkö Stefano Domenicali on erinomainen tiimihengen vaalija. Kun Massalla meni huonommin, hän lupasi kaiken tuen ja samoin hän tekee nyt Räikköselle, jota varsinkin Italian media on ryöpyttänyt ankarasti. Englannissakin tosin jo kirjoitellaan, että MM-sarjaa johtava Lewis Hamilton pelkää enää Massaa.

- Tietysti kaikki on helppoa, kun sinulla menee hyvin. Jokainen läimäyttää sinua hartioille ja ylistää, että olet numero uno. Mutta kun vaikeudet koittavat, sanotaan heti, että olet lopussa.

- Kimi ei ole lopussa. Hän on mestari, me olemme tiimi ja tietysti tuemme jokaista tiimissämme ja aivan erityisesti Kimiä, koska luotamme häneen sataprosenttisesti. Vaikeina hetkinä tiimin täytyy pitää yhtä. Kimin iskukyvystä ei ole epäilyksiä. Hän iskee takaisin tästä eteenpäin Brasiliaan päätöskisaan asti, Domenicali painottaa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy