Urheilu

Pekingin mahtavilla urheiluareenoilla on käyttöä

Peking, STT
Kiinalaisilla kisaisännillä on valmiit suunnitelmat mitä mahtaville kisa-areenoille, muun muassa Linnunpesälle ja Vesikuutiolle tapahtuu nyt olympialaisten jälkeen.
 Olympialaisten aikana Linnunpesään mahdutettiin 91 000 katsojaa. Nyt kapasiteettia vähennetään 80 000 istumapaikkaan. Stadion säilyy urheiluareenana, mutta siellä järjestetään myös konsertteja ja muita viihdetapahtumia. Pysyvässä käytössä Linnunpesä on jalkapalloseura Peking Guoan FC:n kotiareenana.
 Lasikuution tulevaisuuden käyttö otettiin huomioon jo suunnittelu- ja rakennusvaiheessa. Tilaan on suunniteltu yhdistetty ostos- ja urheilukeskuksia, vesipuistoja, yökerho ja erilaisia ravintoloita.
 Olympiaisäntien kaikki muut urheilukeskukset palvelevat jatkossakin sitä tarkoitusta varten mitä ne on rakennettu eli urheilun harrastamista.
 Kisaisännät onnistuivat - joidenkin mielestä jopa erinomaisesti - vähentämän kaupunkinsa ilmansaastetta kisojen aikana sulkemalla tehtaista ja rajoittamalla liikennettä.
 Pekingiläiset olivat normaalia raikkaammasta ilmasta niin tyytyväisiä, että maan hallitus on jo alkanut suunnitella saasterajoituksista osin pysyviä.