Olympialaiset

Argentiina ei nyt sortunut Nigeriaan

LK/REUTERS
LK/REUTERS

Jarmo Sieviläinen

Argentiinan pelaajat pomppivat riemuissaan lauantaina Pekingin helteisessä Linnunpesässä. Argentiina kukisti olympialaisten miesten jalkapallofinaalissa odotetusti Nigerian 1-0 (0-0) ja uusi Ateenan kultansa.

Argentiinan miehet ovat nyt saavuttaneet olympialaisten jalkapallossa kaksi kultaa ja kaksi hopeaa.

Neljä vuotta sitten Argentiina voitti turnauksen päästämättä yhtään maalia omiin koko kisojen aikana. Tälläkin kertaa Argentiina voitti kaikki pelit, mutta päästi kaksi maalia.

Nigeria kaatoi Argentiinan Atlantan vuoden 1996 olympiafinaalissa 3-2, muttei pystynyt yllätykseen Linnupesässä yli 89 000 katsojan edessä. Yleisö taisi olla enemmän Nigerian puolella, sillä Argentiinan pelaajien "loukkaantumiset" ja ajanpeluu saivat aikaan vihellys- ja buuauskonsertteja.

Messi syötti ratkaisumaalin

Ottelu ratkesi 58 minuutin kohdalla. Argentiinan tähtipelaaja Lionel Messi syötti Angel Di Marian läpi ja Benfican mies nosti pallon varmasti sisään yli Nigerian maalivahdin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Nigerialla oli lukuisia hyviä paikkoja toisella jaksolla, mutta viimeistely ontui.

Argentiinan voittomaalin tehnyt Di Maria hihkui onnesta.

- Tämä oli unelmapeli. Pitää kiittää Jumalaa siitä, että vetoni meni maaliin, Argentiinan sankari totesi.

- Tämä joukkue ansaitsi voittonsa, hihkui Messi uutistoimisto AP:lle.

- Tiesimme jo tänne tultaessa, että emme enää koskaan saa tällaista mahdollisuutta, jatkoi Messi, jonka oma kisamatka oli pitkään vaakalaudalla, kun Barcelona halusi tähtensä olympiakisojen sijasta Mestarien liigan karsintoihin.

- Olimme onnekkaita, että kaikki meni hyvin ja saimme sen mitä halusimme, Messi muotoili.

Argentiinan Javier Maschera-nosta tuli ensimmäinen argentiinalainen, joka on voittanut kaksi olympiakultaa.

Argentiinan kultajoukkueessa pelasi kolme pelaajaa siitä 17-vuotiaiden joukkueesta, joka esiintyi vuonna 2003 MM-kisoissa Kupittaalla. He ovat Ezequiel Garay , Fernando Gago ja Oscar Ustari .

Argentiinan juhlissa oli mukana myös pelaajalegenda Diego Maradona , joka ei päässyt omalla urallaan käsiksi olympiakultaan.

- Se on totta. En saanut sitä, mutta tänään voitin sen vävyni Sergio Agueron (Argentiinan pelaaja) ja tyttäreni Gianninan kautta, Maradona iloitsi.

Maradona istui finaalikatsomossa kuin tatti ja ehätti omaan joukkueen kannustamisen ohessa tapaamaan pronssijoukkue Brasilian supertähden Ronaldinhon. Brasilia kukisti perjantaina pronssiottelussa Belgian 3-0.

Olympiaturnauksen maalikuningas oli Italian Giuseppe Rossi , joka viimeisteli neljä osumaa.

Lehtikuva<br />Esbo IF:n paidassa juniorina keihästä heittänyt Katja Nyberg tykitti Norjan väreissä käsipallokultaa. Finaalissa hän ampui neljä täysosumaa.
Lehtikuva
Esbo IF:n paidassa juniorina keihästä heittänyt Katja Nyberg tykitti Norjan väreissä käsipallokultaa. Finaalissa hän ampui neljä täysosumaa.