Olympialaiset

Brasilia ja Yhdysvallat kestivät paineensa

EPA EPA-PHOTO / ALL OVER PRESS<br />Amerikkalaisten riemulla ei ollut rajoja, kun joukkue selviytyi lentopallon loppuotteluun voittamalla välierässä Venäjän. Loppuottelussa vastaan tulee Brasilia, joka löi omassa välierässään Italian.
EPA EPA-PHOTO / ALL OVER PRESS
Amerikkalaisten riemulla ei ollut rajoja, kun joukkue selviytyi lentopallon loppuotteluun voittamalla välierässä Venäjän. Loppuottelussa vastaan tulee Brasilia, joka löi omassa välierässään Italian.

Markus Karjalainen

Lentopallon sunnuntaisessa miesten loppuottelussa kohtaavat maailman rankingin kaksi parasta maata eli Yhdysvallat ja Brasilia.

Brasilia selvitti tiensä suuremmitta ongelmitta välierässä, jossa oli vastassa Italia. Olympiakultaa puolustavat brassit voittivat 3-1 (25-19, 25-18, 21-25, 25-22).

Voittajien kapteeni Giba nousi huipputasolle, ja hän ylsi kentän komeimpaan pistesaldoon, 17.

Jenkit ottivat Mihailovin kiinni

Yhdysvallat ja Venäjä taistelivat hurjasti paikasta loppuotteluun, sillä amerikkalaisten kahden ensimmäisen erän voiton jälkeen peli meni todelliseksi taisteluksi.

Yhdysvallat voitti lopulta lukemin 3-2 (25-22, 25-21, 25-27, 22-25, 15-13).

Pelin käänsivät ratkaisuillaan amerikkalaisille Clay Stanley ja William Priddy . Muutenkin voittajilta löytyi ratkaisijoita tasaiselta rintamalta, kun passari Lloy Ball ruokki järkevästi kavereitaan.

Kisojen suureksi lyöjähahmoksi nousi Venäjän Maksim Mihailov , joka on koonnut hurjat teholuvut kaikissa peleissään. Nyt hän takoi 31 pistettä, mutta ne eivät riittäneet voittoon.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Lopussa jenkkien keskitorjuja David Lee otti neljä pistettä peräkkäin Venäjän johtoasemasta 12-11. Hän torjui myös Mihailovin, mikä jätti venäläiset vaille aseita

Hugh McCutcheonin joukkue valtasi ensimmäisen USA:n loppuottelupaikan olympialaisissa 20 vuoteen

- Maailma ei lopu välierätappioon. Nousimme Ateenassakin pronssille välierien takaiskusta, kertoi Venäjän libero Aleksei Verbov.

- Pelasimme kolmannen ja neljännen erän todella hyvin, mutta vastustaja oli teknisesti ja taktisesti vielä parempi.

Odotettavissa on tiukka finaali, sillä Brasilia muistaa tappionsa heinäkuussa maailmanliigassa.

- Siitä tuli meille lisämotivaatiota, sanoi Murilo Endres , joka tuli penkiltä ratkaisemaan voittoa Italiasta.

Brasilia tuntuu olevan valmis loppuotteluun, sillä Italia sai otetta pelistä ainoastaan Alberto Cisollan hyppysyötöillä.