Urheilu

Haka jyräsi jatkoon Uefa-cupissa

Hakan Toni Lehtinen (R) taisteli Valkeakoskella pallosta Corkin Patrick Sullivanin kanssa. Kuva: Lehtikuva
Hakan Toni Lehtinen (R) taisteli Valkeakoskella pallosta Corkin Patrick Sullivanin kanssa. Kuva: Lehtikuva

Valkeakoski, STT
Haka on voittanut irlantilaisen Cork Cityn jalkapallon Uefa-cupin 1. karsintakierroksen 2. osaottelussa 4-0 Valkeakoskella. Haka eteni jatkoon yhteismaalein 6-2.
 Yli 3 200 katsojaa todisti Valkeakosken Tehtaan kentällä Hakan vakuuttavia otteita jalkapallon Uefa-cupin ensimmäisen karsintakierroksen toisessa osaottelussa irlantilaista Cork Citya vastaan. Ensimmäinen osa päättyi kaksi viikkoa sitten Corkissa 2-2, mutta nyt Haka jyräsi irlantilaiset lukemin 4-0.
 Kotijoukkue pisti vierailleen luun kurkkuun jo ensimmäisen vartin aikana. Peliä oli käyty vain kymmenen minuuttia, kun Toni Lehtinen tarjoili ja Janne Mahlakaarto tuikkasi valkopaidat johtoon.
 Avausmaalista ehti kulua vain viisi minuuttia, kun Valeri Popovits teki kesän ensimmäisen maalinsa komealla nostolla yli Corkin maalivahdin Michael Devinen.
 Toisella puoliajalla lukemia komistelivat Mikko Manninen ja Valeri Minkenen. Manninen sijoitti pallon kääntölaukauksella takakulmaan, ja Minkenen puolestaan laukoi ruuhkan takaa kovan kudin verkon perukoille.