Urheilu

TamU:lle paha kotitappio Artmediaa vastaan

Lehtikuva<br />Artmedia oli lopulta isäntäjoukkue TamU:a edellä lähes kaikessa, minkä joutui sivustakatsojana toteamaan Sakari Saarinenkin (vas.), kun Pospech Zbtnek vei kirkkaasti pääpallon.
Lehtikuva
Artmedia oli lopulta isäntäjoukkue TamU:a edellä lähes kaikessa, minkä joutui sivustakatsojana toteamaan Sakari Saarinenkin (vas.), kun Pospech Zbtnek vei kirkkaasti pääpallon.

TamU-Artmedia 1-3

PEKKA SEPPÄNEN

Tampere United joutui tiukan paikan eteen jalkapalloilun mestareiden liigan 2. karsintakierroksen avausottelussa Tampereella. Slovakian tuplamestari FC Artmedia oli jopa odotettua vahvempi ja voitti puhtaasti. Näin sillä on ensi viikolla erinomainen tilaisuus mennä jatkoon, kun joukkueet kohtaavat Bratislavassa.

TamU kaatui kuitenkin kunniakkaasti. Itse asiassa tamperelaiset hallitsivat suuren osan aikaa tapahtumia kentällä, mutta vieraiden pari halpaa maalia olivat sitten ratkaisevassa osassa. TamU voitti kulmurit jopa 12-2, mutta kulmuritkin näyttivät kotijoukkueen tehottomuuden. Ne olivat yllättävän vaisuja.

Tamperelaiset saivat hyvän yrityksen palkkioksi pelin tasan 1-1, kun Jari Niemi onnistui ohjauksessaan. Ilo oli kuitenkin hyvin lyhytaikainen, sillä Artmedia meni uudelleen johtoon vajaan minuutin kuluttua TamU:n tasoituksesta. Loppulukemat tulivat, kun kotijoukkue yritti vimmatusti tasoitusta ja nosti alakerrasta miehiä hyökkäämään. Artmedian vaihtomies Juraj Piroska hassutti tamperelaisten vajaan puolustuksen ja laukoi tarkasti yläkulmaan.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Harmittaa, kun halvat maalit kostautuivat. Lopputulos ei kerro kaikkea kentällä tapahtunutta. Joukkue pelasi kuitenkin hyvin ja vastustaja oli odotetun kova. Ihmetyttää, miksi puolustus oli alkuun niin hermostunut. Olen tyytyväinen keskikentän ja kärkien peliin, mutta kieltämättä maalit jäivät vähiin, TamU:n valmentaja Ari Hjelm myönsi.

Artmedian puolustuksessa oli kolme uutta kaveria normaaliin kokoonpanoon verrattuna, mutta silti puolustus piti ja joukkue käytti maalipaikkansa tehokkaasti. Viidestä maalia kohti menneestä vedosta kolme onnistui.

- Olen tyytyväinen, että vieraissa teimme kolme maalia. Olimme parempia, vaikka tamperelaisten tasoituksen aikaan meillä oli vaikeuksia. Vastustaja pelasi brittityyliin ja olimme varautuneet siihen. Tämä oli meille nimen omaan koko joukkueen voitto ja tästä on hyvä lähteä pelaamaan toista osaa, Artmedian valmentaja Vladimir Weiss selvitti voiton jälkeen

Kamppailua seurasi upeassa säässä 9 228 katselijaa.