Urheilu

Pinomäellä vain
vähän parannettavaa

TS/<br />Turkulaisella Kalle Pinomäellä on Jyväskylässä vain yksi tavoite: parantaa viime vuoden juniorisarjan kakkossijaa vielä pykälän verran paremmaksi.
TS/
Turkulaisella Kalle Pinomäellä on Jyväskylässä vain yksi tavoite: parantaa viime vuoden juniorisarjan kakkossijaa vielä pykälän verran paremmaksi.

KIMMO LILJA

- Viime vuonna olimme toisia. Nyt tavoitteena on voitto - sen verran siis pitäisi parantaa, sanoo Turun pienikokoinen, mutta määrätietoinen ralliammattilainen Kalle Pinomäki .

Vauhtinsa ja kokemuksensa valossa Pinomäellä onkin juniorien MM-sarjan kilpailijoiden joukossa täydet mahdollisuudet voittoon, mutta muutamia kysymysmerkkejäkin on ilmassa.

Viime vuonna MM-sarjaa kiertänyt Pinomäki siirtyi täksi kaudeksi SM-sarjaan ja nelivetoautoon, jolla voittovauhtiin ei vielä ole ollut asiaa. Etuvetoisella meriittejä riittää, mutta nyt alla olevan vuokra-Suzukin Pinomäki ja luottokartturi Matti Kaskinen näkivät ensimmäisen kerran vasta alkuviikosta. Testikilometrit ovat jäänet pakostakin vähiin. Suzuki on kuitenkin voittaja-auto, ja Pinomäki on luottavainen.

- Testasimme maanantaina, ja päivän aikana säädöt alkoivat tuntua oikeilta. Paljon töitä se kyllä teetti, sillä aluksi auto ei tuntunut ollenkaan hyvältä. Nyt kaikki on kunnossa ja fiilis on luottavainen.

Pinomäki ei siis ole tänä vuonna mukana juniorien MM-sarjassa, vaan hän pääsi Suomen osakilpaluun ns. villin kortin turvin. Samasta edusta nauttivat myös isossa N-ryhmässä ajavat Juha Salo ja Jussi Välimäki .

Pinomäen oma Mitsubishikin on kisassa mukana. Sillä ajaa yllättäen kilpailun N-ryhmän viimevuotinen voittaja, ruotsalainen Patrik Flodin . Hänet on yleensä totuttu näkemään Subarun ratissa, mutta nyt alla on siis kilpailevan merkin viimeisin evoluutioversio.

Opastusta Mitsubishin saloihin ovat olleet antamamassa N-ryhmän MM-sarjaa ajava Juho Hänninen ja tämän taustalla vaikuttava Lasse Lampi . Saa nähdä loppuvatko neuvot, jos ruotsalainen nousee uhkaaman Hännistä ison N-ryhmän voittotaistelussa.