Urheilu

Kapteeni ankkuroitui tiukemmin Turkuun

TS/TS/Riitta Salmi<br />Kolmella lisävuodella sopimustaan TPS:n kanssa jatkanut uhkuu pelihaluja loukkaantumisten sotkeman viime kauden jälkeen.
TS/TS/Riitta Salmi
Kolmella lisävuodella sopimustaan TPS:n kanssa jatkanut uhkuu pelihaluja loukkaantumisten sotkeman viime kauden jälkeen.

JARKKO LAITINEN

Jääkiekko-TPS:n liigalaiva seilaa seuraavat neljä vuotta vahvan kapteenin komennossa, kun joukkueen kiistatta kirkkain tähti, Aki Berg jatkoi ensi kauden jälkeen päättyvää sopimustaan peräti kolmella lisävuodella.

- Silloin kun Turkuun palasin, niin tavoitteena oli asettaa pysyvästi juuret kotimultaan ja pelata ura loppuun TPS-paidassa. Tämä sopimus on melkoisen iso askel niiden suunnitelmien toteutumisessa, hyväntuulinen Berg kommentoi sopimusta tuoreeltaan.

Tyytyväisyyttään hymisivät myös toimitusjohtaja Seppo Sutela ja päävalmentaja Hannu Virta .

- Aki on yhä NHL-tasoa oleva loistava ja sitoutunut pelaaja, joka aikoo tulla loukkaantumisen jälkeen takaisin ryminällä. Totta kai fiilis on nyt erittäin mieluisa, Sutela myhäili.

- Hymyssä suin allekirjoitimme sopimuksen, johon molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä, suostui toimitusjohtaja kommentoimaan kysymystä sopimuksen rahallisesta suuruudesta.

- Tietysti tämä on ilouutinen.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Aki on erittäin tärkeä ja johtava pelaaja nuorelle joukkueellemme niin kaukalossa kuin pukukopissakin, ilmoitti puolestaan Virta.

Pakki uhkuu pelihaluja

Bergin viime kausi meni varsin synkissä merkeissä, kun kauden kynnyksellä iskenyt olkapäävamma piti miehen telakalla liki kevään korville.

Pelejä kertyi lopulta vain 15, ja nälkää jäi alkavalle kaudelle enemmän kuin tarpeeksi.

- Paikat ovat nyt kunnossa, ja jäätreeniä on alla puolitoista viikkoa. Pelihalut ovat kyllä kovat, sen verran jäi viime kaudesta hampaankoloon, Berg myönsi.

Keväällä Berg ei mahtunut Kanadan MM-kisoihin matkanneeseen maajoukkueeseen ehkäpä vähäisen pelituntuman vuoksi, mutta huippukuntoisena isokokoista pakkia on varmasti vaikea jättää leijonamiehistön ulkopuolelle.

- Ensisijaisesti toiveissa on tietysti terve kausi, ja kaikki muu tulee sitten siihen päälle niin kuin on tullakseen. TPS tulee kuitenkin tärkeysjärjestyksessä ensimmäisenä, Berg totesi.

Miehen mukaan sopimus TPS:n kanssa oli hänelle alusta alkaen ainoa tavoite, eikä sivuille edes vilkuiltu.

- Ei huono synttärilahja, maanantaina 31 vuotta täyttänyt Berg virnisti.

Kapteeni luottaa joukkoihinsa

Ensi viikon torstaina kautensa Nordic Trophy -turnauksessa aloittava TPS:n liigamiehistö on Bergin mukaan harjoitellut hyvin, ja kapteenin C-kirjaimen paidassaan varmasti viime kaudesta säilyttävä puolustaja lähtee uuteen kauteen luottavaisin mielin.

- Meillä on kasassa nuori porukka, jossa on hyvä henki. Täytyyhän siellä aina muutama konkarikin toki olla vähän tasapainottamassa tilannetta, Berg viittasi itseensä ja usein pakkiparina pelaavaan Marko Kiprusoffiin .

- Kiprun kanssa ollaan kuitenkin pelailtu melkein pikkupojista asti, Berg jatkoi.

Myös Hannu Virta on ollut tyytyväinen näkemäänsä harjoituksissa.

- Urheilullisuus ja sitoutuneisuus on mielestäni vain kasvanut viime vuodesta, ja nuorilla pelaajillamme on hyvä motivaatio, Virta kehaisi joukkojaan.

- Kapteenia ei varmasti tarvitse sen enempää miettiä, mutta apukapteenit pitää vielä päättää ennen kuin pelit alkavat, Virta päätti.

TS/TS/Riitta Salmi<br />Kolmella lisävuodella sopimustaan TPS:n kanssa jatkanut Aki Berg uhkuu pelihaluja loukkaantumisten sotkeman viime kauden jälkeen.
TS/TS/Riitta Salmi
Kolmella lisävuodella sopimustaan TPS:n kanssa jatkanut Aki Berg uhkuu pelihaluja loukkaantumisten sotkeman viime kauden jälkeen.