Urheilu

Puolalainen ei tarvinnut voittoa karaisuksi

Turun Sanomat, Budapest

Robert Kubica on F1-historian 99.Grand Prix -voittaja. 23-vuotias puolalainen voitti kauden seitsemännen kisan Kanadassa kesäkuun alussa.

Sanotaan, että vasta voittaminen nostaa huippukuljettajan vielä uudelle tasolle. Onko näin?

- En tunne mitään muutosta, enkä ainakaan ajattele niin, että olisin jotenkin muuttunut, Kubica vastaa TS:n kysymykseen.

- Olen ihan sama kuski kuin ennen Kanadan kisaakin. Yritän aina parhaani. Uskon, että se on paras tapa lähestyä uusia haasteita. Tietysti oli hyväksi, että voitto tuli, mutta vaikken olisi voittanut, sekään ei olisi vaikuttanut minuun mitenkään.

Oletko yllättynyt, että roikut yhä mukana MM-taistossa (10 pistettä kärjestä 10 kisan jälkeen)?

- Hieman yllätyshän se on, mutta toisaalta, kun on nähnyt, mitä kisoissa on tapahtunut, emme ole näissä asemissa pelkästään onnen ansiosta. Olemme olleet hyvin tasaisia ja luotettavuus on ollut todella hyvä. Viime vuonna kaaduimme nimenomaan luotettavuuteen, Kubica tuumii.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Sinut tunnetaan hyvin kriittisenä itsellesi? Miten koit Silverstonessa sattuneen virheen, joka johti ulosajoon ja vei tukun MM-pisteitä?

- On totta, että olin pettynyt Silverstonen ulosajoon, mutta en siksi, että olisin tehnyt virheen. Oli vain hyväksyttävä, ettei sille voinut mitään, kun auto pyörähtää vesiliirtoon 250 km/t vauhdissa keskellä suoraa. Se on valitettavaa, mutta sitä vaan sattuu.

- Jos olisin mennyt ulos omasta ajovirheestäni, olisin voinut syyttää itseäni. Nyt se olisi ollut täysin turhaa. Hassuinta siinä tilanteessa oli, että liu'uin veden päällä 300-400 metriä takaperin ja ohitin siinä kaasu pohjassa suoraa ajaneen Heikki Kovalaisen . Vesiliirto teki minusta häntä nopeamman.

Kubica on Kimi Räikkösen ja Kovalaisen tapaan innostunut ralliautoilusta. Jossain yhteydessä BMW-tähti oli paljastanut, että hänen unelmalomakohteensa olisi Suomi, erämökki, pihalla ralliauto ja tienä suljettu erikoispikataival.

- Well, jos sellainen olisi mahdollista, tarttuisin välittömästi tilaisuuteen, Kubica myöntää.

- Haluaisin jonnekin keskelle ei-mitään. Olen kuullut paljon, millaista se voisi olla. Suomi on paras rallimaa ja Suomi olisi paras paikka ajaa sellaista autoa.

- Ehkä jonain päivänä unelmani toteutuu ja menen Suomeen yhdistämään kaiken parhaan - loman, rentoutumisen ja ralliautoilun. Pyöräilisin, hölkkäisin - ja nostaisin puntteja. Pihalla olisi täysiverinen WRC-ralliauto ja sieltä metsien keskeltä lähtisi 10-30 kilometriä pitkä rallipolku, Kubica haaveilee.