Urheilu

Maanoja siirtyy AIK-paitaan

Jalkapalloliigan Hongan maalivahti Tomi Maanoja on tehnyt kolmen ja puolen vuoden sopimuksen Ruotsin pääsarjaseura AIK:n kanssa. Honka ei julkistanut vielä Maanojasta saamaansa siirtokorvausta.

- Meillä ei ollut vaikeuksia päästää Tomia pois kesken kauden kun korvaus oli kohdallaan. Paljastimme Hannu Patrosen siirtosumman ja myöhemmin mietimme miten toimimme tämän siirron yhteydessä, Hongan hallituksen puheenjohtaja Jouko Harjunpää kertoi seuran verkkosivuilla.

Toppari Patronen siirtyi heinäkuun alussa Allsvenskanin Helsingborgiin 322 500 eurolla. Hänenkin sopimuksensa oli 3,5-vuotinen.

Maanoja, 21, torjuu viimeisen ottelunsa Hongan paidassa torstaina Uefa-cupin 1. karsintakierroksen toisessa osaottelussa Islannissa IA Akranesia vastaan.

Maanojan sopimus olisi kattanut vielä ensi kauden. Siirto tukholmalaisseuraan oli ollut vireillä jo toukokuun alusta, kun AIK:n edustajat vierailivat Suomessa.

- Haluan päästä heti pelaamaan, vaikka siirrynkin seuraan kesken kauden. Mielestäni minulla on siihen mahdollisuuksia, Maanoja kommentoi.

Maanoja ehti torjua kuluvalla kaudella Hongan jokaisessa 14 liigaottelussa. Hän on toiminut viime vuodet alle 21-vuotiaiden maajoukkueen ykkösvahtina.

Jatkossa Hongan torjuntavastuu siirtyy Tuomas Peltoselle .