Urheilu

Punainen lippu Kirsi Ahosen olympiahaaveille

JUKKA-PEKKA PAAJANEN

Keihäänheittäjä Kirsi Ahonen ei onnistunut rikkomaan olympialaisten A-rajaa 60,50 Paavo Nurmen stadionilla käydyssä Tilastopajacupissa.

Hänen paras ja ainoa mittautettu heittonsa kantoi 56,35.

Mikäli A-raja olisi ylittynyt ja Mikaela Ingbergin vamma olisi estänyt kilpailemisen, turkulainen olisi napannut viime hetken lipun Pekingiin.

- Pari päivää joutuu varmaan nieleskelemään tätä. Totta kai olen pettynyt, mutta samalla sydämeltä vierähti kivi pois. Ei tarvitse ainakaan sanoa, etten olisi yrittänyt, Turun Weikkoja edustava Ahonen totesi.

- Olen niin väsynyt, että tekisi mieli lähteä saman tien Tyksiin nukkumaan. Kolme kisaa viikon sisään söi vain niin paljon naista, ettei puhtia enää löytynyt.

Ahonen voitti lauantaina Tampereen Kalevan kisoissa ensimmäisen Suomen mestaruutensa kauden parhaalla tuloksellaan 58,86. Turun kilpailussa tekniikka ei kuitenkaan ollut kohdillaan ja heitot jäivät lyhyiksi.

- Kilpailuhermojen hallinta petti. Keihäänheitossa on niin häilyvä se väli, milloin räväkkyyttä ja rentoutta löytyy sopivassa suhteessa, liikayrittämiseen sortunut Ahonen totesi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Ennätyksen haku jatkuu

Ahosen kausi ei kuitenkaan lopu tähän, vaan hän lähtee saalistamaan loppukaudella uutta ennätystä.

Heittäjä nähdään seuraavan kerran tositoimissa sunnuntaina Lappeenrannan Eliittikisoissa.

- Viimeaikainen vire on osoittanut, että hyvä tulos on vielä tuloillaan. Loppukauden päätavoite on Ruotsi-ottelu, josta haetaan pitkää heittoa.

Ahosen ennätys on 60,98, jonka hän heitti 2006 heinäkuussa Helsingissä.

Tuoreeltaan Suomen mestaruuden seipäästä ottanut Eemeli Salomäki hyppäsi Turussa. Someron Esaa edustava seiväsmies joutui kuitenkin pettymään, kun aloituskorkeuden 505 ylittäminen jäi haaveeksi.

Tampereella Suomen mestaruus irtosi tuloksella 535, joka on hänen ennätyksestään kaksi senttiä.

Tulostasoltaan vaatimattoman seiväskisan voiton vei Saudi-Arabian Daej Al Sagai tuloksella 464.