Urheilu

Upset Waltter vei voittoloimenKasvattajakruunun alkuerässä

TS/Elina Relander<br />Lämmiveritammojen Kasvattajakruunun alkuerän vei Ismo Korhosen ohjastama Upset Walter.
TS/Elina Relander
Lämmiveritammojen Kasvattajakruunun alkuerän vei Ismo Korhosen ohjastama Upset Walter.

OSMO VATANEN

Tuomas Korvenoja teki onnistuneen vierailun Turun Metsämäkeen. Hän voitti molemmilla hevosillaan. Kumpikin juoksi V4-pelin kohteissa. Voittoajokit Orgoglio ja Tarver Blue Chip olivat myös pelaajien luottohevosia, ja oikean rivin löytäneet joutuivat tyytymään vajaan 50 euron voitto-osuuteen.

Ikäluokkatähti Orgoglio ansaitsi juoksustaan 3.000 euroa. Kyseessä oli ikäluokan Kasvattajakruunun alkuerä. Alun johtanut Moon Cloud päästi Orgoglion eteensä reilun puolen kierroksen jälkeen mutta nousi Mika Forssin kirittämänä lopussa haastamaan. Orgoglio piti kuitenkin kaulanmitan voittoon.

- Orgoglio sammui Kuopio Stakesin loppusuoralla kuin saunalyhty. Syyksi selvisi kurkunpään tulehdus. Se on saanut nyt parikin antibioottikuuria ja sitä on treenattu jo reilu kuukausi, Tuomas Korvenojan paljasti.

- Moon Cloud tuli lopussa lähelle, ja on vaikea sanoa, kuinka olisi käynyt, jos matkaa olisi ollut lisää. Olen kuitenkin Orgoglion starttiin oikein tyytyväinen. Se vei sitä varmaan eteenpäin, ja seuraavaksi se juokseekin jo derbyn karsinnoissa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Olen pitänyt Orgogliota aina lahjakkaana. Sillä on oikea asenne kilpailuihin. Valitettavasti se ole vielä päässyt juoksemaan montaakaan kertaa täysin terveenä, Korvenoja kertoi Uno Di Jesolon pojasta.

Korvenojan toinen voittoajokki oli nelivuotias jenkkiori Tarver Blue Chip. Se juoksi vasta kolmannen kilpailunsa ja paineli mailin jo haamuaikaan 14,3a.

- Tarver Blue Chip oli Amerikassa Tom Haughtonilla . Sen etupolvi alkoi vaivata kaksivuotiaana, ja se seisoi valmentamatta puoli vuotta. Yritimme ostaa sen jo syksynä mutta kaupat syntyivät vasta maaliskuulla, Korvenoja kertoi.

- Tarver Blue Chip on iso 167 senttiä korkea, ja sitä on senkin takia valmennettu vasta pikkuhiljaa. Se on valmennuksen määrän huomioon ottaen tavallaan vasta kolmevuotias, joka ei ole vielä valmis. Joskus se pääsee vielä aika kovaa. Meillä se on ollut koko ajan terveen tuntuinen, Korvenoja luonnehti Credit Winnerin kovasukuista poikaa, joka maksoi 1,5 vuotiaana Harrisburgin huutokaupassa 41.000 dollaria.

Suomen Hippoksen rekisterissä Tarver Blue Chipin sukutiedot eivät ole ihan oikein. Emä Jewel Timen isä sattuu olemaan Mr Lavec eikä Mr Vic, kuten Hippos ehdottaa.

Värikäs alkuerä

Kolmevuotiaiden lämminveritammojen Kasvattajakruunun alkuerästä sukeutui värikäs kamppailu, jotka ratkesi maalilinjalla Ismo Korhosen tahdittaman Upset Waltterin eduksi. Harri Koivusen suuryllättäjä Callela Chelsea jäi niukasti toiseksi ennen Akseli Lahtisen Explem Li'tä. Suursuosikki Steel Star antautui maalisuoralla keulasta viidenneksi.

- Tamma kiri hyvin, mutta saimme kyllä myös hyvän juoksun kolmantena sisällä, Korhonen kertoi.

Upset Waltter hyökkäsi loppukurvissa kolmannen radan kautta kärkitaistoon ja piti 1.14-kyytisessä lopetuksessa hyvin vauhtinsa perille saakka. Voittoaika 2100 metrin kisassa oli 16,7a.

- Upset Waltter on tosi nopea ja ravivarma. Se seuraa vauhdissa kuin vauhdissa, ja minusta tuntuu, että se pystyy kirimään vielä kovemmankin matkavauhdin jälkeen, Korhonen luonnehti Zooginin tytärtä.

- Upset Waltter tuli opetettavaksi meille. Sen ympärille yritettiin koota omistuskimppaa, mutta kun siitä ei tullut mitään, piti minun veljeni kanssa ostaa se, jotta se olisi jäänyt talliin, Korhonen muisteli.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Jatkossa tähdätään edelleen lähinnä tammojen ikäluokkalähtöihin. Teivon Tammakriteriumin karsinnat ovat seuraavaksi ohjelmassa, Orimattilassa kahdeksan hevosen tallia pitävä Korhonen kertoi.

Upset Waltter kuittasi voitostaan 3 000 euroa.

Saman se sai kesäkuun Lopussa Lahden Jokimaalta, jossa se oli Tammahambon kolmas. Kuudessa startissa rahaa on tullut yhteensä 9 600 euroa.