Urheilu

SM-sarjan maalitykki ÅIFK:n uusi vahvistus

PEKKA JÄRVIÖ

Viime kaudella alakanttiin käsipallon naisten SM-sarjassa pelannut Åbo IFK on saanut merkittävän vahvistuksen. Sarjan maalikuningatar ja maajoukkueen luottopelaaja Pamela Wiberg vaihtaa karjaalaisen BK-46:n pelipaidan keltaiseen turkulaisasuun.

25-vuotias ja 176-senttinen Wiberg on BK-46:n kasvatti, joka on pelannut myös ruotsalaisessa Stockholmspolisen-seurassa.

Wibergin saalis viime kaudella SM-sarjassa oli 191 maalia ja edellisellä kaudella peräti 206 osumaa. Naisten maajoukkueessa Wiberg on 40 ottelussa heittänyt 11 maalia.

- Wiberg siirtyi meille omasta aloitteestaan, ja kaiken takana on halu kehittyä pelaajana, kertoi ÅIFK:n valmentaja Tomi Salminen , joka on myös sekä naisten että 1992 syntyneiden tyttöjen maajoukkueluotsi.

- Vasenkätisenä voimaheittäjänä Pamela on juuri sellainen vahvistus, jota ÅIFK on tarvinnut. Oikeanpuoleisen takapelaajan paikka on vaikea, mutta Pamelan myötä saamme lisämahdollisuuksia myös muille pelaajille, Salminen painotti.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Wennström ja Toivonen palaavat

Esikoisensa synnyttänyt maajoukkuepelaaja Camilla Wennström palaa puolestaan kentille kuten myös Petra Toivonen . Maalivahtipuolella Sandra Råholmin sparraajiksi tulevat Sonja Rosenqvist ja Erica Saarela .

Menopuolella ovat ainakin poikaystävänsä Kristian Janssonin perässä Tanskaan opiskelemaan lähtevä monipuolinen Maja Enholm ja loukkaantumisten takia uransa lopettanut Jutta Tailas .

Annu Mankisen polvi on sen verran huonossa kunnossa, että pahimmassa tapauksessa edessä on välivuosi.

Turkulaislähtöisen Kristian Janssonin uusi seura on Tanskan 1. divisioonassa pelaava Ribe.

Maajoukkue karsii MM-kisoihin

Naisten maajoukkue aloittaa MM-karsinnat marraskuussa. Turnausmuotoinen karsinta pelataan todennäköisesti Italiassa. Suomen ja Italian ohella samassa kovatasoisessa lohkossa karsivat Montenegro, Slovenia, Azerbaidzhan ja Bulgaria.

Vain voittajat kolmesta karsintalohkosta jatkavat pudotuspelivaiheeseen, joka pelataan kesäkuussa 2009. Lopputurnaus on puolestaan Kiinassa ensi vuoden joulukuussa.

- Karsintalohkomme on mielenkiintoinen ja täynnä mahdollisuuksia. Slovenia on ehdoton ennakkosuosikki, mutta mekin pystymme ottamaan arvokkaita päänahkoja, tiivisti Salminen ja muistutti keväällä voitetusta Challenge Trophy-turnauksesta.