Urheilu

Inter ja TPS ystävyysmitaleille

VEIJO HEIKKILÄ

Viikoloppuna pelattu 23. kansainvälinen jalkapallon ystävyyskaupunkiturnaus onnistui hienosti. Ilmat suosivat nuoria pelaajia ja pitkästä aikaa myös turkulaisseurat menestyivät. Inter selviytyi finaaliin asti ja siitä hopealle, TPS pelasi pronssimitalit.

Kisan ykkönen oli HJK, joka loppuottelussa löi Interin maalein 3-0. Turnauksen parhaat pelaajatkin taiteilivat Klubin paidassa. Turneen parhaaksi pelaajaksi valittiin Nnaemeka Anyamele . Parhaan maalintekijän palkinnon pokkasi Joel Pohjanpalo.

Pronssiottelussa TPS kukisti Etelä-Karjalan Pallon luvuin 4-2.

Kovatasoiseksi turnausta luonnehtinut SPL:n Turun piirin puheenjohtaja Heikki Grönlund , oli erittäin tyytyväinen tämänkertaiseen tapahtumaan.

- Hienot ilmat, sekä loistavassa kunnossa olevat Kupittaan kentät antoivat nuorille hienon tilaisuuden näyttää todellista osaamistaan. Hienoa oli nähdä myös suomalaismenestys kilpailussa. Viime vuonna neljän parhaan joukossa oli peräti kolme ulkomaalaisjoukkuetta. Vastaavasti nyt kuudentoista parhaan joukkueen listalle ylsi vain kolme ulkomaalaisjoukkuetta, Grönlund tiivisti.

- Ottelut kiinnostivat myös katsojia, sillä sunnuntain finaalia ja pronssiottelua seurasi kumpaakin yli tuhat katsojaa, Grönlund muistutti.