Urheilu

Kanerva odottaa kuutta
mitalia olympialaisista

Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n varapuheenjohtaja Ilkka Kanerva odottaa luottavaisena pian alkavia Pekingin olympiakisoja.

- Odotan kuutta mitalia. Yleisurheilusta yksi tai kaksi, Kanerva laski ennen kuin varmistui, että Sari Multala ei kisajoukkueeseen pääse.

Kanerva äänesti Sari Multalan Pekingin-matkan puolesta OK:n hallituksessa.

Joka tapauksessa mitaliarvio kertoo paljon Kanervalle tyypillisestä myönteisestä elämänasenteesta. Ateenan kisoissa neljä vuotta sitten Suomen piti tyytyä kahteen mitaliin. Mutta Kanerva jaksaa uskoa parempaan.

Pekingissä Kanerva osallistuu IAAF:n kokouksiin ja on vahvasti suomalaisten urheilijoiden tukena. Yleisurheilukatsomossa Kanerva ja valtion liikuntaneuvoston puheenjohtaja Tapio Korjus saattavat keskustella myös kotimaan liikuntapolitiikasta, sillä Kanerva vastaa kokoomuksen ja Korjus keskustan liikuntapoliittisista linjoista.

Suomen liikuntajohtamisessa eletäänkin poikkeuksellisen jännittäviä aikoja. Olympiakomitean ja opetusministeriön huippuvirkoihin mietitään eläkkeelle siirtyvien konkareiden tilalle uusia vastuunkantajia. Tässä korttipelissä Kanerva on enemmän jakajan kuin pelaajan roolissa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kanervalla on tältä kesältä alla vain kolme golfkierrosta. Pelasimme neljännen kierroksen Ruissalon Aura Golfissa, jonka hyvää kuntoa ja rullaavia viheriöitä Kanerva jaksoi ihastella. Aamukierros kulkikin vain kolmessa tunnissa.

- Tämä on hyvää liikuntaa, Kanerva vakuutti.

Tällä kertaa kansanedustajalla oli henkilökohtainen syy vauhdinpitoon. Hänestä oli nimittäin tullut edellisviikolla isoisä. Yhdysvaltain kansallispäivänä 4.7. syntyneen tytön tulevaisuus oli heti selvillä.

- Selvä hyppääjä, pituus- tai korkeushyppääjä, hän naurahti.

Reipas kävelyvauhti kertoi 60-vuotiaan miehen hyvästä kunnosta.

- Kesäaamuisin juoksen mielelläni Karikon lenkkiä ja menen sen jälkeen Samppalinnaan uimaan, hän kertoi.

Kanervan golfharrastus alkoi jo vuonna 1980 Moskovan olympiakisojen aikaan. Kierroksia on kertynyt paljon, ja lyönneissä on hämmästyttävän hyvä tarkkuus, vaikka tälle vuodelle lyöntejä ei ole kertynytkään kuin nimeksi.

Vuodesta 2003 lähtien Kanerva on koonnut ystävänsä Harjattulaan omaan tapahtumaansa. Sen nimi oli viime vuonna Ulkoministeri Open, sitä edellisenä se oli Puhemies Open. Ensi viikon tiistaina nimenä on ytimekkäästi Ike Golf.

KALLE VIRTAPOHJA