Urheilu

Ollako Suomen paras vai eikö olla?

TS/TS/Mikael Rydenfelt<br />Jos Hooiveldilla on pohdittavana, mitä hän haluaa tehdä ensi kaudella. Hän mainitsee suosikkivaihtoehdoikseen Englannin, Ruotsin ja Norjan kentät muttei sulje pois Suomeenkaan jäämistä.
TS/TS/Mikael Rydenfelt
Jos Hooiveldilla on pohdittavana, mitä hän haluaa tehdä ensi kaudella. Hän mainitsee suosikkivaihtoehdoikseen Englannin, Ruotsin ja Norjan kentät muttei sulje pois Suomeenkaan jäämistä.

JUKKA-PEKKA PAAJANEN

FC Inter karautti hakkunsa kultasuoneen tammikuussa 2007. Valmentaja Job Dragtsman vaskaaminen Itävallan pelaajamarkkinoilla palkittiin 75-kiloisella kultakimpaleella.

Saaliin laatu oli mitä mainioin: Perusominaisuuksiin kuului pelinlukutaito, varmuus, kovuus ja pääpelitaito. Höysteenä saatiin vielä juoksunopeus ja kyky käynnistää hyökkäyksiä.

Puolitoista vuotta myöhemmin Inter dominoi jalkapalloliigaa eikä vähiten tämän kultakimpaleen, keskuspuolustaja Jos Hooiveldin ansiosta.

- Olen kieltämättä hieman yllättynyt menestyksestämme. Kaikki varmasti näkivät liigacupissa, että osaamme pelata hyvää jalkapalloa. En kuitenkaan olisi uskonut, että pystymme pelaamaan niin korkealla tasolla jatkuvasti, Hooiveld pohtii.

- Joukkueemme on kasvanut henkisesti vahvaksi. Peli ei ailahtele enää viime kauden tapaan, kun Job on onnistunut rakentamaan meille organisoidun, toimivan taktiikan.

Varovaiset puheet mestaruudesta

Inter on keikkunut kärjessä melkeinpä koko kauden, mutta mestaruudesta puhuttaessa joukkue on ottanut strategiakseen pitää jäitä hatussa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Menemme edelleen ottelu kerrallaan. Mestarisuosikit ovat jo aloittaneet kirinsä. Jos mielimme mukaan mitalitaistoon, meidän on saatava lisää voimaa hyökkäyspäähän ja tehtävä enemmän maaleja.

- Pelaajavalikoimamme on erittäin pieni. Jos teemme vaihdon, pelimme ei useinkaan muutu sen myötä yhtään paremmaksi, Hooiveld toteaa huolestuneena.

Kauden puoliväli on ylitetty, eikä Inter ole hävinnyt vielä peliäkään. Kärkikamppailu on kuitenkin tiivistynyt, kun Inter on pelannut viimeisestä seitsemästä pelistään peräti kuusi tasan. RoPS:n 0-0-tasapeliä lukuun ottamatta Inter on joka kerta mennyt johtoon, mutta lopulta joutunut taipumaan pistejakoon.

- Olemme hyviä pelaamaan silloin, kun pyrimme tekemään itse maalia. Jos taas alamme puolustaa johtoa, pelimme menee lukkoon ja vastustaja pääsee painostamaan. Se on suurin syy, miksi olemme menettäneet johtoaseman monta kertaa, Hooiveld selvittää.

Sopimuskausi lähenee loppuaan

Hooiveldin kaksivuotinen sopimus päättyy tämän kauden jälkeen. Topparikolossin näytöt ovat niin suvereenit, että Interin on hyvin hankala saada pidettyä miestä riveissään. On selvää, että sopimuspapereita ilmestyy tähtitopparin eteen vasemmalta ja oikealta.

- En ole ajatellut vielä ensi kautta. Jos jostain tarjotaan sopimusta, jonkinlainen ratkaisu on tehtävä, Hooiveld pyörittelee.

Hooiveld nimeää pelaamisen Englannin Valioliigassa suurimmaksi unelmakseen.

- Englanti, Norja, Ruotsi, Hooiveld luettelee maita, joissa hän haluaisi pelata.

- Kaikista tärkeintä on lopulta se, että olen onnellinen siellä, missä ikinä pelaankin.

Hän ei sulje myöskään pois mahdollisuutta jatkaa Interissä tai muualla Suomessa.

"Pelin taso ei ole todellakaan huono"

Ennen Suomeen tuloa Hooiveld ehti pelata muun muassa Hollannin liigan Heerenveenissä. Äkkiseltään muutto Suomeen vaikutti taka-askeleelta.

- En nähnyt sitä niin. Suomi oli minulle uusi mahdollisuus.

Topparikolossi vakuuttaa päinvastoin kehittyneensä valtavasti Interissä.

- Tänne tullessani en ollut henkisesti niin vahva kuin nyt. Toki muutkin taidot ovat kehittyneet, mutta suurin kasvun paikka minulla oli pääni sisällä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Hooiveld kertoo nauttivansa elämästään Turussa. Edes lumipyryt ja loskakelit eivät masenna iloista velikultaa.

- En ymmärrä, miksi ihmiset valittavat täällä, että talvi on niin pimeä ja kylmä. Heidän pitäisi oppia arvostamaan hyviä asioita, kuten sitä, että täällä on turvallista liikkua kaduilla.

- Kaikista hienointa Suomessa on se, miten ihmiset kunnioittavat toisiaan. Täällä esimerkiksi kahvijonossa pysytään siististi järjestyksessä, kun Hollannissa ihmiset ohittelevat toisiaan, ja lopulta jono on yksi iso sekamelska.

Hollantilaistoppari kehottaa suomalaisia myös heivaamaan negatiiviset puheet siitä, että Suomen jalkapallo räpeltäisi pohjamudissa.

- Suomalaiset ovat itse liian skeptisiä jalkapalloilunsa tasosta. TamU:n viime kauden menestys Mestarien liigassakin kertoo, ettei taso täällä ole todellakaan huono, Hooiveld muistuttaa.